Schola Cantorum van de Sint-Baafskatedraal Gent en Cantores Avvio Brugge - Ein Deutsches Requiem - opus 45 - London version

! Ticketverkoop start op 20 september!

Johannes Brahms componeerde 'Ein Deutsches Requiem' tussen 1865 en 1868. Het is geestelijke muziek, maar zonder liturgische teksten. Het bestaat uit 7 delen en duurt ongeveer 80 minuten. De versie die wordt uitgevoerd - de London version - is zo genoemd omdat deze versie het eerst werd uitgevoerd in Engeland. Deze door Brahms zelf getransformeerde versie voor koor, solisten en vierhandig piano is een creatieve bewerking van de oorspronkelijke versie voor koor en orkest. Het effect is betoverend intiem, tegenover de meer bombastische orkestrale variant. De rijke harmonieën en de soms liedachtige eenvoud van de melodie komt volledig tot bloei in de tête-à-tête tussen de piano en de stemmen. Ein Deutsches Requiem is geen treurmuziek. De centrale gedachte van het werk is niet de eeuwige rust van de overledenen, maar vóór alles de troost voor degenen die het leed dragen, dus muziek voor de levenden. Zo begint Brahms' requiem met de tekst 'Selig sind, die da Leid tragen, denn sie sollen getröstet werden' terwijl de traditionele Latijnse requiemmis begint met 'Requiem aeternam dona eis, Domine' (Geef hen eeuwige rust, o Heer).

  • Artiest: Schola Cantorum van de Sint-Baafskatedraal Gent en Cantores Avvio Brugge
  • Sint-Baafskathedraal - 9000 Gent Ongenummerde zitplaatsen
  • Genre: Muziek - Klassieke muziek
  • Plaatsen: Ongenummerde zitplaatsen

 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
22 oktober 2021 20:00 21:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 18,00
Uitpas kansentarief Aan balie Uitbureau | telefonisch | aan avondkassa indien plaatsen beschikbaar € 3,60
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.