Hans Mortelmans - Op Vlinderjacht
Georges Brassens volgens Hans Mortelmans

‘Op vlinderjacht’, Hans’ persoonlijke ‘Centenaire’ is een spannend, stout, verhalend en vooral beeldschoon programma ter ere van zijn grootmeester die dit jaar honderd jaar zou geworden zijn (dag op dag op 22.10.2021).
In het najaar van 1989 leerde Hans Mortelmans op hetzelfde moment zijn toekomstige vrouw Joke kennen en ook de chansons van Georges Brassens. Hij was op slag verliefd. Een paar jaar later kocht hij op de rommelmarkt een oude Franse Larousse en begon met het vertalen van de liederen van Brassens. Hij kreeg plezier in zijn spel met taal, cultuur en geschiedenis en bedacht allerlei variaties op zijn bonte verhalen.
Het chanson van Georges Brassens is er voor jong en oud: het is speels en serieus tegelijk, eerder ongemanierd dan braaf, meer tegendraads dan meegaand. Hans laat u in zijn programma kennismaken met de vele lagen in de teksten en de muziek van Brassens.
Georges Brassens zelf blijft natuurlijk meesterlijk ontsnappen aan wat voor interpretatie ook: een rebel zonder schandalen, een monogame libertijn, een revolutionair die revoluties haat (te veel volk!), een atheïst die niet kan zwijgen over god, een eenzaat met veel vrienden…

De muziek van Brassens is minstens zo mooi, gelaagd en muzikaal als zijn teksten. 'Kampvuurdeunen' volgens sommigen, 'jazz' roepen anderen. Misschien hebben ze het allemaal mis: Brassens heeft zijn eigen muzikale universum geschapen.

Met: Hans Mortelmans, Lode Dedain (gitaar) & Pieter Mortier (contrabas)(c) Lodewijk Dedain
 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
22 oktober 2021 20:00 21:45   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 8,00
voorverkoop Uitpas | -18 | groep +10 Kortingen zijn niet geldig aan de avondkassa € 5,00
Uitpas kansentarief Aan balie Uitbureau | telefonisch | aan avondkassa indien plaatsen beschikbaar € 2,20
Avondkassa € 11,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.