La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde - W.A.Mozart REQUIEM

Ontdek de mystieke diepgang van dit meest iconische werk uit Mozarts oeuvre. Een unieke interpretatie met uitgelezen solisten en een internationaal ensemble belooft een waardige herdenking voor alle slachtoffers van deze pandemie en een boodschap van licht voor de toekomst!

Tijdens het componeren van dit requiem ging Mozarts gezondheid zeer sterk achteruit. Al snel aanschouwde hij dit werk dan ook als zijn eigen dodenmis waarin hij alles moest leggen wat hij ooit nog wou of zou kunnen schrijven. Het resultaat is een meesterwerk van formaat dat als compendium van Mozarts gehele oeuvre kan gelden. De ultieme symbiose van al zijn muzikale ervaringen op zowel vocaal, instrumentaal, contrapuntisch en religieus als theater en opera vlak. Hij stierf echter op 5 december 1791 middenin zijn onvoltooide muzikale testament. Op aandringen van Mozarts weduwe Constanze voltooide Franz Xaver Süßmayr, nauwe vriend en collega van Mozart, het werk geheel volgens de aanwijzingen en in de stijl van Mozart.

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld.

Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds op zoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Uitvoerders:
La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde
Jolien De Gendt - Sopraan
Dida Castro Gonzalez - Alt
Geoffrey Degives - Tenor
Charles Dekeyser - Bas

Dit project wordt mogelijk gemaakt met de steun van Stad Gent en Dekenij Borluut.


 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
17 september 2021 20:00 21:15   Koop ticket
Voorverkoop afgesloten - enkel nog tickets aan de avondkassa.

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 20,00
-18 € 12,00
Uitpas kansentarief enkel telefonisch of aan de balie van het Uitbureau € 4,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.