Luisterplein @ Gentse Feesten

10 jaar geleden kregen wij de kans een gratis muziekplein te mogen organiseren tijdens de Gentse Feesten. Het François Laurentplein (aan één van de invalswegen van de feestkern, zijnde SintBaafsplein) kwam vrij en wij kregen de eer deze te mogen invullen met fijne muziek voor een fijn,luisterbereid publiek.Gent is dan wel een bruisende culturele stad maar een cultureel centrum ontbreekt hier. Waardoor vaak boeiende muzikale projecten onze stad niet aandoen. Deze kwaliteitsvolle projecten krijgen een plaats op “ons Luisterplein”. Van dag één was ons concept duidelijk: kwaliteitsvolle groepen/artiesten die doorgaans in het jaar ook te zien zijn in culturele centra programmeren op ons Luisterplein, ‘een openlucht cultureel centrum’ als het ware.Het kwalitatief programma is één ding, maar het verder uitwerken van een kwalitatief concept is twee. We trekken deze lijn door naar het totaalconcept.

We richten het plein zodanig in dat het comfort van de bezoeker hoog is, dit door het aanbieden van zitplaatsen, bediening aan tafel door enthousiaste vrijwilligers en jobstudenten, door het schenken van dranken in glas, door het aanbieden van een uitgebreide kwalitatieve drankenkaart, een groene aangename en duurzame inkleding en een professioneel verzorgde klank- en licht setup. Dit alles met aandacht voor duurzaamheid. We zetten ons op vele vlakken hiervoor in: aanbod biologische producten, korte keten, duurzame en loyale samenwerkingen met tal van leveranciers,organisaties, partners, sponsors, medewerkers en diverse doelgroepen.

In tegenstelling tot andere pleinen tijdens de Gentse Feesten start onze programmatie reeds om11u00 met jazz en klassieke aperitiefconcerten. Gevolgd door het figurentheaterfestival Puppetbuskers waar gezinnen met kinderen centraal staan.
Nadien is er het ‘Luisterplein (h)erkenttalent’ waar dagelijks 5 groepen de kans krijgen om hun kunnen te tonen. ’s Avonds sluiten we af met 3 groepen/artiesten welke zorgvuldig uitgekozen worden om dagelijks binnen één dezelfde thema/genre te vallen.

KAA Gent foundation - Ghelamco rondleiding

  • 03 augustus 2021 - 10 augustus 2021 - 17 augustus 2021 - 24 augustus 2021
  • Ghelamco Arena
  • Genre: voetbal - rondleiding - sport

Op zoek naar een uitstap voor het hele gezin? Deze zomer wordt het mogelijk het voetbalstadion van KAA Gent te bezoeken. Je steunt er bovendien de sociaal-sportieve activiteiten van de KAA Gent Foundation mee.
Lees meer

 

Sioen - Held: Tim Hardin

Deze avond brengt de Gentse Sioen, gangmaker van allerlei ongeleide en geleide projecten tijdens de C… crisis, EINDELIJK terug eigen werk! Hij brengt gitarist Tom Goethals en celliste Seraphine Stragier. Zijn keuze als 'muzikale held' is niemand minder dan Tim Hardin.
Lees meer

 

Guy Swinnen Trio - ingeleid door Herman Brusselmans - Held: Johnny Cash

Guy Swinnen dienen we niet lang en breed voor te stellen. Zijn held ook niet, maar Guy zal het toch doen, aan de hand van enkele songs, samen met zijn mede muzikanten...
Lees meer

 

Rick de Leeuw en Jan Hautekiet ingeleid door Herman Brusselmans - Held: Lou Reed

Rick en Jan doen het al samen, vanavond brengen ze eigenzinnige versies van Lou Reed nummers... jij ook benieuwd naar hun interpretaties?
Lees meer

 

Gianni Marzo - Held: Daniel Lanois

Gianni Marzo, één van de strafste muzikanten in België, die gekend is door zijn 'bijdrage' aan groepen als The Isbells, Marble Sounds, .. en nu ook met een eigen 'plaat' op zijn conto... Dan zal het je niet verbazen dat Daniël Lanois zijn held is vanavond. Filmische sfeermuziek hebben ze alvast gemeen!
Lees meer

 

Steven De Bruyn & Jasper Hautekiet - Kraanconcert

Steven De Bruyn en Jasper Hautekiet houden niet van platgetreden paden en laten zich leiden door hun intuïtie.
Lees meer

 

De Floaters - Kraanconcert

De Floaters (fluiters, drijvers, flaters, …) zijn drie energieke muzikanten die geen enkel genre uit de weg gaan.
Lees meer

 

Naomi Sijmons, Pauline Verminnen en Janne Blommaert ingeleid door Christophe Vekeman - Heldinnen: Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt

Drie topmadammen brengen werk van drie topmadammen...
Lees meer

 

Dayanne - Heldin: Emily King

Dayanne is een nieuwe soulful popband gevestigd in Gent. Emily King staat voor dromerige soulvolle melodieën, en daar kan Dayanne wel wat mee...
Lees meer

 

Johnny Eriksson and The Deurne Zuid Two ingeleid door Christophe Vekeman - Held: Hank Williams

Bjorn Eriksson eert Hank Williams. Who else...
Lees meer

 

Pagina 1 / 5

19 juli 2019 - 28 juli 2019
François Laurentplein, Gent
http://www.luisterplein.be