De Centrale - Istanbul Ekspres

Turkse muziek en feest in Gent

Tijdens het Istanbul Ekspres Festival verhuist de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. De Centrale en de Handelsbeurs presenteren met veel vreugde opnieuw een editie. 

Istanbul is een culturele melting pot. Turkse artiesten vermengen er sinds jaar en dag hun oriëntaalse erfgoed met frisse popmuziek en bruisende jazz. Istanbul Ekspres verkent de rijkdom van die culturele kruisbestuiving. Daarbij wordt steevast gefeest, gegeten en gedanst.

 

Koop hier uw 5 dagen abonnement - omvat NIET de Fasil avond! - voor het concert van Duman is het Covid Safe Ticket verplicht!

 

Duman - Politiek activisme vermengd met Turkse folk en Amerikaanse grunge - covid safe ticket verplicht!

De Turkse rockgroep Duman versmelt sinds 1999 traditionele Turkse volksmuziek met Amerikaanse rock. Frontman Kaan Tangöze werd geïnspireerd door de grungebands uit Seattle en nam deze bagage mee naar zijn thuisland Turkije.
Lees meer

 

Islandman ft. Muhlis Berberoglu | Adamlar - Mellow spacey psychedelia à la Turka | Alternatieve rock met kruit van blues

Islandman brengt een bizarre mix van zachte Turkse psychedelia en spacey dance beats, in balans gebracht met Afrikaanse sjamanistische ritmes.
Lees meer

 

Istanbul Fasil Ensemble - Fasilavond – Turkse klassieke muziek en hapjes UITVERKOCHT

Istanbul Fasil Ensemble interpreteert zowel Turkse klassieke muziek als fasil. Goed voor een uitbundige avond met Turkse gezelligheid en sfeer. Op een fasilavond geniet je traditiegetrouw van heerlijke mezze en raki, oftewel Turkse hapjes en de nationale Turkse anijsdrank.
Lees meer

 

Deniz Tekin | Melike Sahin | Hey! Douglas - Girlpower uit West-Turkije | Mediterrane Arabesque | Straffe marchandise uit het clubcircuit van Istanbul

De Istanbulse singer-songwriter Deniz Tekin experimenteert graag met verschillende genres en verweeft melodieuze zang met eenvoudige arrangementen op akoestische gitaar en piano.
Lees meer

 

Lokum Ensemble - Zeybeks, gazals en Ottomaans klassiek

Zak zondagvoormiddag af naar de Handelsbeurs voor een warm bad van traditionele Anatolische en Ottomaanse melodieën. Reis mee langs het mooie repertoire van zeybeks, gazals en klassiek werk uit de Ottomaanse traditie.
Lees meer

 

Rubato - De meest geliefde band van Turkije

Van arabesk tot klassiek en van pop tot rap. Rubato brengt al deze genres op een heel eigen en unieke manier. De voorbije jaren groeide Rubato uit tot één van de populairste bands in Turkije.
Lees meer

 

Pagina 1 / 1