Een Jihad van Liefde 'naar het boek van Mohamed El Bachiri' - Amara Reta & Rashif El Kaoui

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn overleden echtgenote buigt hij het leed dat hem is aangedaan om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen en kreeg aandacht in o.a. De Afspraak en De Wereld Draait Door met meer dan 200.000 views op YouTube.

Veel lezers van ‘Een Jihad van Liefde’ raakten bijzonder ontroerd door het boek en deze theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed zoeken, twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit.

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten een theaterstuk op basis van het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck).

‘Een Jihad van Liefde’ (een uitgave van De Bezige Bij) verkocht ondertussen meer dan 100.000 exemplaren en werd vertaald en uitgegeven in het Duits, Engels en Frans.

Spel en tekstbewerking: Rashif El Kaoui, Amara Reta
Regie en tekstbewerking: Hans Van Cauwenberghe
Decor: Saskia Louwaard en Marrigje Poelstra
Kostuums: Maartje van Bourgognie

Een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma en met de steun van het district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap.


 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
17 maart 2022 20:00 21:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 7,00
voorverkoop Uitpas | -18 | groep +10 | Sectorpas Korting is niet geldig aan de avondkassa € 4,00
Uitpas kansentarief Aan balie Uitbureau | telefonisch | aan avondkassa (indien plaatsen beschikbaar) € 2,00
Avondkassa € 10,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.