DocAfrika | Cowherds of the Savannah + Buddha in Afrika
sterke documentaires van&over Afrika (#AFF21)

COWHERDS OF THE SAVANNAH

België, Oeganda, 2021
Regisseur: Mark Michel (ism Dodoth Agro-pastoral Development Organization (DADO))
Engels gesproken

De Karamojong zijn herders in het Noord-Oosten van Oeganda en hoeders van hun landschap. Op vele manieren dragen ze bij tot de instandhouding van ecosystemen en tot de voedselzekerheid van miljoenen mensen. Hun ingenieuze technieken en strategieën zijn in de loop der eeuwen ontwikkeld en beproefd en houden de natuur in stand in plaats van haar te vernietigen. Het wordt tijd dat we hen gaan waarderen en hun inheemse kennis en duurzame levensstijl in stand houden. Hun eeuwenoude manier van leven kan ons immers de weg wijzen naar een ecologische toekomst.

BUDDHA IN AFRICA

Zuid-Afrika, Malawi, Zweden, 201
Regisseur: Nicole Schafer
Chinees, Chichewa & Engels gesproken / Engels ondertiteld

Enock Alu, opgegroeid in een boeddhistisch weeshuis in Malawi, worstelt om zijn culturele identiteit te behouden. Ooit was het zijn grote droom om net als Jet Li een meester in de krijgskunst te worden. Nu zit hij in zijn laatste schooljaar en moet hij een keuze maken: opnieuw verbinding zoeken met zijn Afrikaanse cultuur en taal of vijf jaar gaan studeren in Taiwan. Schafer’s documentaire roept vragen op over culturele indoctrinatie en de prijs van liefdadigheid. De film biedt een unieke kijk op ‘de zachte kracht’ van China in Afrika, die sterke gelijkenissen vertoont met de invloed van christelijke missieposten tijdens de koloniale periode.


 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
20 januari 2022 20:00 22:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 6,00
voorverkoop Uitpas | -18 | groep +10 | Sectorpas Kortingen niet geldig aan de avondkassa € 3,00
Uitpas kansentarief Aan balie Uitbureau | telefonisch | aan avondkassa (indien plaatsen beschikbaar) € 1,80
Avondkassa € 9,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.