El Altar Team
Dialoog tussen Muziek, poëzie en dans over de viering van de Dag van de Doden in Mexico

EL ALTAR

… een dialoog tussen muziek, poëzie en dans over de viering van de Dag van de Doden in Mexico met de opgetuigde altaren en geurige en fleurige offerandes.
Het belooft een muzikale trip te worden op een fusie van elementen van pre-Spaanse oorsprong met instrumenten uit oude Mexicaanse culturen (Azteca-Maya-Olmeca), dans en poëzie van de Azteken en westerse jazz.
Deze Altaarvoorstelling dragen de muzikanten op aan de slachtoffers van deze verschrikkelijke pandemie.

Luiz Marquez zelf over El Altar

“Ik presenteer al meer dan vijfentwintig jaar mijn aanbod aan het Belgische publiek in een aantal ruimtes. (Kathedralen, kerken, begraafplaatsen, speciale plaatsen en enkele culturele centra). Het begon allemaal met het idee om te tonen hoe wij in Mexico de Dood vieren, een zeer belangrijk concept binnen de vele tradities die nog steeds levendig zijn in mijn geboorteland. Ik ben opgegroeid in deze tradities en het offeren van altaren maakt deel uit van mijn opleiding als mens.
Het offer dat ik breng is elk jaar anders en dit is een kunstoffer, omdat het opgedragen wordt aan mijn dierbaren die al gevorderd zijn naar de dimensie waarin zij op de een of andere manier verder bestaan na de dood. Mijn Grootmoeder, Grootvader, mijn mooie Moeder, zij allen wisten kunst te waarderen, zij waren landmensen met liefde en respect voor kunstzinnige uitingen. Hiervoor probeer ik verschillende disciplines te verbinden zoals muziek, dans, beeldende kunst, poëzie. Altijd nodig ik verschillende artiesten uit die geïnteresseerd zijn om mee te werken aan dit concept zodat we met hun visie diegenen die zijn heengegaan kunnen prijzen en opdat we ze met liefde en herinnering meenemen om ons te vergezellen om hun feest te vieren in een sfeer van respect en mystiek!
Dit is zeer belangrijk! Sinds de laatste jaren hebben zich groepen respectloze handelaars verspreid die deze gevoelige traditie veranderen in een goedkope show zoals het Amerikaanse Halloween, zonder enig respect of kennis van het concept. Het is triest dat ze alleen indruk proberen te maken door het exotische te kerven zonder enige diepgang in het onderwerp. De dood is geen spel, het is een mysterie, het is een waarheid en verdient veel respect!
In ons aanbod zullen we de elementen van de traditie beschrijven. Iets belangrijks om te begrijpen. Welkom, u zult er geen spijt van krijgen.”

El Altar Team:

Luiz Márquez : concept, ethnic instruments ,saxophones & harp.

Osiris Quetzalpapalotl : Dance & vocals .

Carlos Cachi Acosta : Percussion.

Kristel Stefens: Poems Nederlands.

Sofia Díaz : Vocals.

Eduardo Vega: Guitar’s.

Katlheen Vandenhoudt : Vocals & guitar.

Jasper Dekind: Guitar

Xólotl Martinez : Voice Aztec poems.

Pol Segers: Sound designer.

Lies Demeyer : photography.

Américo Piñanez : sculptures.

Daithi Rua: Image designer.

Jan De Meyer: Graphic designer.

Alex Debruycker : Presenter.


 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
01 november 2021 20:00 21:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 13,00
voorverkoop Uitpas | -18 | groep +10 Kortingen zijn niet geldig aan de avondkassa € 10,00
Uitpas kansentarief Aan balie Uitbureau | telefonisch | aan avondkassa indien plaatsen beschikbaar € 3,20
Avondkassa € 16,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.