Charles Dekeyser | La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde - Chansons Du Coeur

Intimiteit en extatische klanken reiken elkaar de hand in dit hartverwarmende concert! De grote chansonniers van Brel en Aznavour tot Nat King Cole en Elvis Presley werden in een symfonisch jasje gestoken en worden gezongen door één van de warmste stemmen van ons land, ”associated artist" bij de Koningin Elisabethkapel, Charles Dekeyser.

Deuren open vanaf 19u met aperitief en hapjes.

CHARLES DEKEYSER
De bas Charles Dekeyser (°Gent, 1986), studeert zang aan het Conservatoire Royal de Bruxelles en aan de Operastudio Vlaanderen (vandaag "International Opera Academy") waar hij in 2010 als laureaat afstudeert. Nadien perfectioneert hij zich gedurende 4 jaar aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij José van Dam en neemt hij in 2014 deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang waar hij halvefinalist wordt. Momenteel geniet hij het statuut van "associated artist" bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Gedurende zijn opleiding volgt Charles Dekeyser master classes bij Graham Johnson, Helmut Deutsch, Christoph Pregardien en Malcolm Martineau. Daarnaast verleent hij zijn medewerking aan tal van scenische producties van de International Opera Academy en tekent aansluitend voor één seizoen (2015/2016) bij de Operastudio van het Opernhaus Zürich.

EEN UNIEK STEMGELUID
De jonge "bass-noble" wekt grote interesse. Vrij snel krijgt hij de kans zich in De Munt, de Vlaamse Opera, de opera's van Rouen, Luik, Luxemburg en Zürich te profileren met rollen als : Sarastro in Die Zauberflöte (Mozart), Ombra di Nino in Semiramide (Rossini), Pietro in Simon Boccanegra (Verdi), Le Médecin in Pelléas et Mélisande (Debussy) en Pietro in Simon Boccanegra (Verdi). Op het Festival van Verbier zong hij Don Fernando in Fidelio (Beethoven) en Brander in La Damnation de Faust (Berlioz) … Naast zijn activiteiten in de opera, bekwaamt Charles Dekeyser zich verder in de vertolking van het brede oratorium- en concertrepertoire en ontpopt zich eveneens als een verfijnd liedzanger. Parallel daaraan is hij herhaaldelijk te horen in belangrijke baspartijen. Zo profileert hij zich overtuigend als Christus in Bachs Matthäus-Passion en maakt hij zijn opwachting in Mendelssohns Paulus, in diverse cantates en missen van J.S. Bach, in missen en requiems van Mozart (o.m. in het kader van de Mozartwoche 2017 te Salzburg), Brahms, Rossini, Schubert en anderen. Met dezelfde gedrevenheid verleent hij zijn medewerking aan het 20ste-eeuws repertoire waaronder Pulcinella van Stravinsky. Het was uitkijken naar de uitvoeringen in Antwerpen (Elisabeth Hall) en Utrecht (Vredenburg) van Peter Benoit's opus magnum "De Oorlog" bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarin had Charles Dekeyser immers de rol van de "Geest der Duisternis" moeten vertolken. Helaas stak het coronavirus daar een stokje voor. Het project werd afgelast maar zal waarschijnlijk naar een later seizoen verschoven worden.

KAREL DE WILDE
Karel De Wilde studeerde op jonge leeftijd piano, orgel, klavecimbel en contrabas, en vervolgens orgel, muziektheorie en orkestdirectie aan de Koninklijke Conservatoria van Gent en Mons. Reeds vroeg werden zijn veelzijdige talenten in binnen-en buitenland opgemerkt en werd hem aangeboden om deze uitermate te laten ontwikkelen. Zo werden verschillende van zijn composities succesvol internationaal gecreëerd en concerteerde hij in aanwezigheid van tal van Europese prominente persoonlijkheden. Het was Karel's arrangement van het Belgische Volkslied
dat geselecteerd en uitgevoerd werd te Brussel door het Nationaal Orkest van Kroatië in aanwezigheid van de Europese regeringsleiders op de dag van hun toetreding tot de EU. Karel wordt beschouwd als één van Belgiës meest beloftevolle nieuwe dirigenten en is een graag geziene artistieke partner van talrijke artiesten en culturele organisaties. Hiervan getuigen de succesvolle samenwerkingen met o.a. La Chapelle Sauvage, An Pierlé, Cause Classic is Cool, Podium Nieuw Talent, Davidsfonds, Beauraing Festival of Sacred Music, het Festival van Vlaanderen en de Stad Gent.

LA CHAPELLE SAUVAGE
La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Graag uw extra aandacht voor:

Deuren open vanaf 19u met aperitief en hapjes.

 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
06 november 2021 20:00 21:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 30,00
-18 € 15,00
Uitpas kansentarief enkel aan de balie of telefonisch in voorverkoop € 6,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.