Sociaal Toerisme Voor Allen- Ons Gent, vroeger en nu. - Van Begijnen tot ‘Holy Corner’, een andere kijk op een wijk.
De ANDERE Gentse Feesten

De begijnhoven in Vlaanderen en Nederland zijn steevast oases van rust en stilte, waar je nog steeds elk moment een begijntje prevelend voor haar deur verwacht. Helaas, blijft het bij een droom. Maar als reuzin is ze nog steeds aanwezig in het oude Sint Elisabethbegijnhof. Hoewel het Oud Begijnhof in de Begijnhofdries in Gent niet meer ommuurd is en dus gewoon deel uitmaakt van de stad, blijft de sfeer er uniek. Vandaag staat het Oud Begijnhof Sint-Elisabeth bekend als ‘holy corner’, een oord van verdraagzaamheid, want er zijn niet minder dan vier verschillende gemeenschappen gevestigd: een rooms-katholieke, een anglicaanse, een orthodoxe en een protestantse. En op een steenworp treffen we moslims en boeddhisten.
We eindigen bij het graf van de Gentse Heilige Sinte Coleta in het slotklooster van de Zusters Clarissen in de Rabotstraat.

Graag uw extra aandacht voor:

Afspraak: Begijnhofkerk, Sint Elisabethbegijnhof Gent.


(c) Sociaal Toerisme
 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
24 juli 2020 14:00 16:15   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 6,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID. € 1,20
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.