Çigdem Aslan & Tahir Palali / Telli Turnalar - Baglama festival (dag 3) - AFGELAST

Çigdem Aslan & Tahir Palali
Een belangrijk onderdeel van het alevitisme komt tot uiting in de alevitische poëzie en liederen. Dichters, zangers en muzikanten worden bij de alevieten sterk gewaardeerd en volksmuziek is er bijzonder populair. Er zijn veel volksdichters en volkszangers, die met?hun poëzie, literatuur, zang en muziek een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de alevitische cultuur. Deze komt het best tot uiting in de cem-ceremoniën. Deze bijeenkomsten bestaan uit muziek, zang (deyis) en dans (semah) waaraan zowel mannen als vrouwen deelnemen. Tijdens deze rituelen speelt de 'Zakir' de saz en zingt hij eeuwenoude populaire spirituele liederen (nefes). Tijdens deze concertavond brengt het baglama festival een stukje Alevitische cultuur naar Gent.

Çigdem Aslan (zang & percussie) & Tahir Palali (tembur, kopuz & zang) stonden in 2018 al eens op het podium van De Centrale met het programma 'Mystic Music of the Alevi'.


Telli Turnalar
Anatolische volksmuziek op de wijze van de asiks, de Alevietische troubadours.

Telli Turnalar bestaat uit vier jonge instrumentalisten met verschillende achtergronden.
Gülay Hacer, Cangül Kanat, Eléonore Fourniau en Petra Nachmanova hebben elkaar gevonden rond een gemeenschappelijke passie: de Anatolische volksmuziek en de baglama.
De naam van de groep verwijst naar de Anatolische kraanvogel en symboliseert als het ware de migratie en de blijvende hoop om ooit naar huis terug te keren. Ze brengen deze en andere tijdloze thema's van de Anatolische muziekcultuur via zang, percussie en natuurlijk de baglama, het meest emblematische instrument van de Anatolische cultuur. De toevoeging van de draailier of hurdy gurdy maakt de muzikale ervaring extra interessant.

Eléonore Fourniau - hurdy gurdy, draailier en zang
Petra Nachmanova - saz en zang
Gülay Hacer - zang en percussie
Cangül Kanat - saz en zang

Graag uw extra aandacht voor:

Programma:
20:00 Çigdem Aslan & Tahir Palali
21:30 Telli Turnalar

Koop je Baglama festivalpas aan voor slecht 30euro
(concerten van 27 t.e.m. 29 maart).


(c) Telli Turnalar
 
(c) Çigdem Aslan & Tahir Palali

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
29 maart 2020 20:00   Koop ticket
Geannuleerd

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 16,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 13,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 3,80
-18 € 13,00
Avondkassa € 19,00
avondkassa met Uitpas aan de kassa de avond zelf met ID kaart en Uitpas € 16,00
Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie Enkel telefonisch of aan de balie van het uitbureau € 13,00
Avondkassa Uitpas kansentarief Aan de avondkassa van De Centrale op vertoon van Uitpas en ID aan de kassa de avond op vertoon van ID en Uitpas € 3,80
Festivalpas Festivalpas voor 3 concerten 27/3 tem 29/3 € 30,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.