Ivo Papasov & His Wedding Band (+ support TBC) - Bulgari 2.0 - Bulgaarse cultuur in Gent

Ivo Papasov is niet enkel een levende legende in Bulgarije. Ook bij ons wordt hij beschouwd als een echt fenomeen. Hij werd geboren in 1952 in het zuiden van Bulgarije, dicht bij de Griekse en Turkse grens en stamt af van Turkse Roma (getuige ook zijn bijnaam Ibryama). In het midden van de jaren ’70 wordt hij met zijn band Trakiya op slag dé meest toonaangevende figuur op het vlak van trouwfeestmuziek. Het is niet uitzonderlijk dat koppels een (nieuwe) datum kiezen voor hun huwelijk zodat dit kan doorgaan op een dag dat er een plaats vrij is in de drukke agenda van Ivo Papasov (ook bij zijn laatste passage in De Centrale op 24/09/2011 was dit het geval).
Hij wordt niet enkel bewonderd voor zijn technische virtuositeit en creatief talent, maar vooral voor zijn meesterlijke, breed opgezette improvisaties, zijn uithoudingsvermogen, zijn gewaagd snel tempo, zijn poging om jazz te benaderen (hij noemt o.a. Benny Goodman, Charlie Parker en David Sandborn als inspiratiebronnen) en niet in het minst, zijn ongelofelijke charisma. The Rough Guide To World Music verwoordde het zo “With a huge gut and unwieldy frame, Ivo Papasov seems an unlikely source for some of the most nimble and virtuosic music you’ll be left in little doubt that he’s one of most interesting clarinettists around. He and his band race through numbers based on the complex rhythms of Bulgarian folk dances, grafting on jazzy improvisations”. Ivo Papasov is en blijft – sinds zijn eerste memorabele concert op 14 mei 2000 - één van de all-time favorites van De Centrale!

Ivo Papasov (clarinet, Maria Karafizieva (zang), Nenko Tsachev (kaval/fluit), Ateshghan Yuseinov (el. gitaar), Nesho Neshev (accordeon), Petar Ralchev (accordeon), Vasil Mitev (keyboards & gadulka/Bulgaarse viool) en Salif Ali (percussie).

+ SUPPORT TBC

Co-org. De Magische Stem

Graag uw extra aandacht voor:

Deuren 18u30 - start 19u00


(c) Ivo Papasov
 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
02 februari 2020 19:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 17,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 14,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 4,00
-18 € 14,00
Avondkassa € 20,00
avondkassa met Uitpas aan de kassa de avond zelf met ID kaart en Uitpas € 17,00
Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie Enkel telefonisch of aan de balie van het uitbureau € 14,00
Avondkassa Uitpas kansentarief Aan de avondkassa van De Centrale op vertoon van Uitpas en ID aan de kassa de avond zelf met ID kaart en Uitpas € 4,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.