Docu klimaatslaven + concert Chicos Y Mendez - The Polar Project #2

Klimaatverandering is niet langer een donker toekomstbeeld, nu al voelen miljoenen mensen wereldwijd de impact. Om die problematiek tastbaar te maken, lanceerde journalist-reportagemaker Jan De Deken (auteur van ‘Melk, honing, kerosine’) The Polar Project, Belgiës eerste journalistieke medium dat helemaal aan de klimaatverandering is gewijd. Met grensverleggende multimediale storytelling brengt The Polar Project niet alleen de oorzaken en effecten van klimaatverandering, maar ook de oplossingen in beeld.

#2 “Kimaatslaven” - een documentaire met focus op India
India is het gevaarlijkste land ter wereld voor vrouwen, zegt de Thomson Reuters Foundation. Tegelijk is India een van de landen die het sterkst worden bedreigd door klimaatverandering.
The Polar Project reisde maandenlang door India, onderzocht het verband tussen beide, en brengt deze avond de exclusieve avant-première van 'Klimaatslaven', een documentaire van Jan De Deken.
Na de documentaire brengt de maker een column op het podium, en is er ruimte voor vragen en debat.Concert Chicos y Mendez

We sluiten de avond af met een muzikale topper die vorige lente nog de AB en de Beursschouwburg uitverkocht en daarna platspeelde ! CHICOS Y MENDEZ laat zich het best omschrijven als "Latin Alternative". Hun muziek is afwisselend urban, pop, rock en reggae(ton) en wordt getoonzet op Spaanse, Franse en Portugese teksten. CHICOS Y MENDEZ is een polyfonie van identiteiten, een muzikale reis met klanken zonder grenzen. De songs weerspiegelen perfect de dubbele (Belgisch-Peruviaanse) nationaliteit van David Méndez Yépez, leadzanger van de groep. In maart bracht CHICOS Y MENDEZ zijn eerste album "Esencias" uit, met de single "Reggaetón feminista" waarin de Braziliaanse zangeres Flavia Coelho de gast-ster is. Een zonnig en geëngageerd nummer dat macho-gedrag - vaak inherent aan ‘reggaetón’ maar evenzeer aan de hedendaagse maatschappij in het algemeen - in vraag stelt en verloochent.

Graag uw extra aandacht voor:

Deuren 19u30 - start 20u30


(c) Chicoz y Mendez
 

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
21 februari 2020 20:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 8,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan balie UB in Veldstraat met pas en ID € 5,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 2,20
-18 € 5,00
Avondkassa € 11,00
avondkassa met Uitpas aan de kassa de avond zelf met ID kaart en Uitpas € 8,00
Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie Enkel telefonisch of aan de balie van het uitbureau € 5,00
Avondkassa Uitpas kansentarief Aan de avondkassa van De Centrale op vertoon van Uitpas en ID aan de kassa de avond op vertoon van ID en Uitpas € 2,20
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.