L'HAAL (Khalid Benghrib & Hassan Boussou)
Ghent Gnawa Festival - Les Fils d'Afrique

L'HAAL - CONTEMPORARY GNAWA BALLET
Ghent Gnawa Festival focust niet enkel op muziek. Met L'HAAL presenteren we een hedendaagse danscreatie van de Marokkaanse choreograaf Khalid Benghrib waarin het universum van de gnawadans verder wordt uitgediept (voortbordurend op de productie Âada die in september 2016 werd gepresenteerd in het kader van 100% Maroc).

L'HAAL is losjes gebaseerd op enkele jeugdherinneringen van Khalid Bengrib, die via zijn twee grootmoeders kennismaakte met de wereld van oeroude en mysterieuze trance-rituelen. Een wereld van zwarte en witte broederschappen (gnaoua's en hmadchas), geesten, feeën en duivels, bekeken vanuit onschuldige kinderogen.

L'HAAL is een intens choreografisch fresco waarbij sensuele bewegingen, lichamelijke kracht en ritmische waanzin elkaar aflossen en zich door de ruimte verspreiden.

Khalid Benghrib werd geboren in Casablanca en studeerde dans in het Franse La Rochelle. Hij trad onder andere op met Carolyn Carlson, Heddy Maalem, Régine Chopinot, Jean François Duroure en Fabienne Abramovich. Hij is medeoprichter van Cie 2k_far, een prominent eigentijds dansgezelschap uit Marokko. Zijn danscreaties worden alom geprezen en wereldwijd vertoond.

Hassan Boussou beweegt zich even vlot in de wereld van de 'echte' gnawa (lila) als in de meer hedendaagse interpretaties en uitingen van het genre. De voorbije jaren groeide Hassan Boussou stilaan uit tot één van de grootste gnawa-meesters van de 21ste eeuw. Zijn illustere vader - de in 2007 overleden gnawameester Hmida Boussou - zou met reden trots zijn geweest.

Concept & Regie // Khalid Benghrib
Muzikale leiding // Hassan Boussou
Techniek & geluid// Zouheir Atbane
Logistiek, instrumenten en kostuums // Dounya Benghrib
Dansers // Zineb Boujemaa, Chourouk Mahati, Lucinda Sarraga, Kamal Adissa, Mouad Aissi, Yassine Khyar, Nabil Najihi, Mehdi Reffoue & Chakib Yamlahi
Muzikanten // Driss Aidar, Salaheddine Azzoughagh & Mohamed Gasmi

Ghent Gnawa Festival kwam tot stand i.s.m. Stad Gent, Festival van Vlaanderen (OdeGand), Handelsbeurs, MetX, School of Arts Gent (KASK & Conservatorium), Studio Skoop én Othman El Kheloufi.

Graag uw extra aandacht voor:

Abonnement verkrijgbaar aan 40 euro voor de 4 concerten.


(c) L'Haal

(c) L'Haal

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
03 oktober 2019 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 17,00
-18 € 14,00
voorverkoop met Uitpas Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas € 14,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID € 4,00
Avondkassa Aan de avk van de Centrale € 20,00
avondkassa met Uitpas Aan de avk van de Centrale op vertoon van Uitpas € 17,00
Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie Enkel bij telefonische reservatie of aan de balie van het Uitbureau € 14,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.