Ciné privé 16/3/19

DE DROOM VAN DE STEENHOUWER // FRITS STANDAERT
Een succesvolle koopman is schatrijk en leeft in luxe en overvloed. Hij is echter rusteloos en verveelt zich. Hij leert een arme steenhouwer kennen die zijn geluk heeft gevonden in een ascetisch, sober leven in zijn steengroeve. De koopman is jaloers op het geluk van de man en denkt dat deze veinst. Hij spant een valstrik door hem het aanbod te doen om voor hem te komen werken, en te leven in luxe en overvloed.

ON THE ROAD // BLOMME MOLENSTRA
On The Road schetst een kort portret van Automan, een zelfverklaarde verkeers-assistent die wel wat weet over de weg. Wanneer zijn radio een stilstaand voertuig op de rijbaan meldt, gaat hij op onderzoek uit. Hoog vanuit de lucht, krijgen we een uniek zicht op hoe Automan omgaat met deze gevaarlijke situatie.

WEINEN KLAGEN SORGEN ZAGEN // JASPER PROVIJN
Een schrijver gaat bij gebrek aan eigen verhalen op zoek naar oprechtheid in het lijden van anderen. Door zijn raam tuurt hij naar zijn buren, stuk voor stuk gezegend door de spelingen van het noodlot, en vangt hij hun diepste zielenroerselen op met een dictafoon om er de zijne van te kunnen maken. Als zijn grootste fan over de vloer komt, duwt die hem echter van zijn wankele voetstuk.

REMISE // DEBEN VAN DAM
Luc Moulin is Belgisch kampioen schaakboksen. Maar dat is dan ook meteen alles. Eigenlijk gelooft er maar één iemand in hem: zijn zoon Kasper. Een zoon die op zijn vader wil lijken. Toevallig, volgens Luc, het ergste wat een mens kan overkomen.

SONS OF NO ONE // HANS VANNETELBOSCH
Eva is opvoedster in een jongerenopvangcentrum. Ze bijt zich vast in haar werk en stelt rechtvaardigheid voorop. Na een incident tussen een bewaker en één van de jongens trekt Eva het verhaal van de bewaker sterk in twijfel.

EXPOSURE // TOMAS HENDRIKS
Exposure is een groepsportret van mensen op een stijve receptie die tegenover elkaar met klem hun kwetsbaarheid verbergen. Hierdoor groeit er een klungelige sfeer die voelt als een bizarre, tenenkrommende nachtmerrie zonder verlossing.

FEMINAM // MARIJKE DE BELIE
FEMINAM speelt met voorstellingen van de vrouw door de eeuwen heen. Toch is het geen wetenschappelijke, chronologische opsomming, maar eerder een kleine beeldenstorm zoals we die in dromen ervaren.

PATHETIEK // YAHYA TERRYN
Ludo en Karel, twee beste vrienden, hebben afgesproken tijdens een pianoconcert van Beethoven. Ludo vertelt zijn vriend dat hij zijn familie heeft verlaten voor zijn nieuwe vriendin, de pianist.

Graag uw extra aandacht voor:

Donderdag 14 t.e.m. zondag 17 maart 2018

Donderdag 14 maart // Gratis openingsavond
Zondag 17 maart // Gratis familieprogramma VANAF 14:00

Van donderdag tot zaterdag openen de deuren en de bar van CAMPUS telkens om 19:00.

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
16 maart 2019 20:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 7,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van je ID en UITPAS € 1,40
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.