MUSIKA - Een ontmoeting tussen muziek en beeldende kunst.

MuSiKa is een unieke samenwerking tussen het Museum voor Schone Kunsten Gent en Intercultureel Muziekcentrum De Centrale. Het project brengt twee verschillende kunstvormen – muziek en beeldende kunst – samen. Shalan Alhamwy en Ehsan Yadollahi verklanken een deel van de MSK-collectie. Zo kan je als bezoeker de collectie op een andere manier beleven.

Een ontmoeting van stijlen en culturen

De Centrale nam het muzikale luik op zich en schoof twee veelbelovende musici naar voren. Shalan Alhamwy, geboren in Homs (Syrië), is violist en componist. Hij groeide op met Arabische muziek, en studeerde later klassieke westerse muziek. Shalan beheerst daardoor beide muzikale tradities. Ehsan Yadollahi is een Iraans muzikant, onderlegd in het spelen van tar en setar (Perzische langhalsluiten). Zijn muziek ontstaat meestal via improvisatie op basis van verschillende thema's en motieven, dikwijls gebaseerd op Iraanse en westerse poëzie.

Beide muzikanten overstijgen hokjes, genres en culturen. Dat maakt het project, samen met de combinatie van muziek en beeldende kunst, boeiend voor zowel jong als minder jong.

Hoe verklanken ze de werken? Naar welke innerlijke plaatsen doen de muzikanten ons reizen? Wordt het intens, melancholisch of net hartverwarmend?

Na de Try Out op 17 december in het MSK wordt vandaag in De Centrale het officiële startschot gegeven van het MuSiKa-project in uitgebreide bezetting.

Met Shalan Alhamwy (viool), Ehsan Yadollahi (tar & setar), Laura De Bruyn (viool), Liesbeth Lambrecht (altviool), Jasmijn Lootens (cello), Keivan Vala (gitaar), Tammam Ramadan (ney), Yamen Martini (trompet) en Rossana Azhandeh (zang)

“De Kruisdraging van Bosch is één van de geselecteerde werken. Ik vind het echt uitdagend om muziek te schrijven bij een kunstwerk, want het werk op zich zegt al veel"
- Shalan Alhamwy

Graag uw extra aandacht voor:

Volgende formules (voor het openingsweekend 21/22/23 september) zijn enkel beschikbaar aan de balie van het Uitbureau of telefonisch;

- MIX-abonnement 10% korting
- Combiticket Openingsweekend (30euro/UITPAS 22euro/UITPASK 8,60euro)


c)MuSiKa

c)MuSiKa

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
23 september 2018 11:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop € 7,00
-18 € 4,00
voorverkoop met Uitpas Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van de UITPAS € 4,00
Uitpas kansentarief Enkel aan de balie op vertoon van UITPAS en ID € 2,00
Avondkassa Aan de avondkassa van de Centrale € 10,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.