Luk De Bruyker - LUK XXL
Een theatrale wandeling door het leven van Luk in de Minardschouwburg

Gastvrouw : Griet Pauwels
Gasten :Koen Crucke, Francis Pollet van I Solisti del Vento, Het muzikantenhuis en Mustapha Avsar, ’t Spelleke van Drei Kluiten…

Luk De Bruyker werd geboren en getogen op de Brugse Poort en leerde via zijn vader het Gentse Pierke kennen. Hij werd fan van het Poppentheater Magie en Marionettentheater Nele. Ging in de leer bij Albert Vermeiren van Nele en stichtte in 1986 zijn eigen Marionettentheater Taptoe. Samen met Freek Neirynck bouwde hij Taptoe uit tot een professioneel gezelschap.

Theater Taptoe werd drie keer “Vlaams Cultureel Ambassadeur”, reisde de wereld rond en Luk kreeg voor zijn verdienste in het figurentheater de titel “Ridder in de Kroonorde”, medaille van erkentelijkheid van de stad Gent en de Opperdekenij , werd grootmeester “Hayali” in het Turkse schimmenspel en werd uitgeroepen tot “Allerstrafste Gentenaar” van 2017.

Hij schreef scenario’s, honderden colums zowel in “De Gentenaar” als in “de Streekkrant”(nu “Deze Week”). Hij speelde meer dan honderd rollen en ontwierp even zo veel decors. En voor Gent is hij de stem en het gezicht van “Pierke Pierlala”.
Naar aanleiding van zijn 65 ste verjaardag overziet Luk zijn eigen leven en speelt fragmenten.

  • Artiest: Luk De Bruyker
  • Minardschouwburg - 9000 Gent Genummerde zitplaatsen
  • Genre: theater - volkstoneel - Gents
  • Plaatsen: Genummerde zitplaatsen

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
14 september 2018 20:00 22:00   Koop ticket
Er zijn terug tickets!

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Basisprijs € 20,00
Uitpas kansentarief enkel aan balie van Uitbureau op vertoon van pas en IDkaart € 4,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, per bestelling betaalt u een éénmalige transactiekost van € 1,5 en eventuele verzendkost indien u de tickets wenst opgestuurd te krijgen. Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.