Jokke Schreurs Quartet - Djangofollies
Wannes meets Django

Wannes Van de Velde is vooral in Vlaanderen bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen (denk maar aan Walter Heynen) een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.

Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekend aspect van Wannes Van de Velde speciaal belichten. Met hun project ‘Wannes meets Django’ willen ze aantonen dat de geleverde composities van het instituut Wannes Van de Velde zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin. Ze hopen hiermee ook de kwaliteiten als componist van de zanger-troubadour beter te doen appreciëren. Jokke Schreurs is bekend als gitarist en vertolker van de muziek van Django. Nu voegt hij er die van Wannes aan toe. Hij speelde o.a. met Warre Borgmans, Tanguedia, Miel Cools en Guido Belcanto en een paar keer met Wannes zelf.

Multi-instrumentalist Sam Vloemans is een creatieve duizendpoot die we niet zomaar in een hokje kunnen duwen. Geboren in Curaçao kreeg hij de Zuid-Amerikaanse muziek met de paplepel mee, maar evengoed verrijkte hij zich met jazz, soul en pop. Hij speelt trompet, bugel, percussie en timbales, schrijft eigen composities en arrangeert werken.
Bassist en vocalist Henk de Laat speelde o.a. met Enrique Tarde, Denise Jannah, Shirley Bassey, Pieter Embrechts, Bob Mallach, Sabien Tiels en Bob Mincer.

Luc Vanden Bosch heeft reeds meerdere laureaatprijzen op zijn naam staan (Jazz-Hoeilaart en AVRO-Jazz). Dit gaf hem de kans om als freelance percussionist in het BRT Jazz Orkest te spelen onder leiding van Etienne Verschueren. Hij speelde samen met Vaya con Dios, Rony Verbiest, Olla Vogala, Johan Clement Trio, Arne Van Coillie Trio, ...
Wat zou er gebeurd zijn als Django Wannes had kunnen kennen? Dit misschien ...

Jokke Schreurs (gitaar), Henk de Laat (contrabas, scat), Luc Vanden Bosch (drums, percussie) & Sam Vloemans (trompet).


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
28 januari 2018 20:00 22:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop tot en met 28/01/17 tot 09u00 € 10,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan de balie van Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID kaart € 7,00
Uitpas kansentarief enkel aan de balie van Uitbureau op vertoon van Uitpas en ID kaart € 2,60
-18 € 7,00
Avondkassa enkel aan de kassa van de Centrale de avond zelf € 13,00
avondkassa met Uitpas enkel aan de kassa vd Centrale de avond zelf op vertoon van Uitpas en ID kaart € 10,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten.
Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.