Maurizio Geri Swingtet - Djangofollies

Het repertoire van dit Swingtet is stilistisch geïnspireerd door de zigeunertradities van de Elzas, de muziek van Django Reinhardt en hedendaagse ontwikkelingen binnen de Gipsy jazz. De muzikale inhoud geeft het geheel een hedendaagse dimensie, terwijl het (akoestisch) instrumentarium eerder een nostalgisch retrogevoel oproept.

De mix van Europese zigeunertradities, Amerikaanse swing en Italiaanse populaire composities genereerde een nieuw, uniek geluid, dat knipoogt naar de Middellandse Zee: een wisselwerking tussen traditie en innovatie, tussen stilistisch onderzoek en nieuwe creatie. Dit alles, in combinatie met het curriculum vitae en de discografie van dit ensemble, maken van het Swingtet dé referentie in hun vaderland. Bovendien is het de enige groep uit Italië die ooit uitgenodigd werd op het prestigieuze Franse festival gewijd aan Django: "Samois sur Seine".

Vele jaren geleden nam Maurizio Geri het initiatief een onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen binnen het genre op te starten, met dit Swingtet als resultaat. Hij oriënteerde zich op Django Reinhardt, maar bestudeerde Gipsy jazz van nabij door het van zigeuners te leren, met hen samen te spelen en samen te leven, zonder echter zijn eigen roots op te geven. Hij paste Django's lessen niet enkel toe op zijn gitaarspel, maar wilde vooral inzicht verwerven in Django’s perfecte mix van originaliteit, innovatie en traditie, nog steeds een bron van inspiratie voor muzikanten wereldwijd.

De muziek van het Swingtet en Maurizio’s interviews getuigen van een vrije en gepassioneerde, kordate, maar tegelijkertijd open benadering, met de nadruk op Django's bijdrage aan de jazz, op dansmuziek en op improvisatie. Dit alles in een Europese context, maar steeds omzichtig met de traditie van het Italiaanse lied in het achterhoofd, dat, samen met de populaire Mediterrane muziek en die van Toscane, Maurizio’s eerste liefde was en tegelijkertijd zijn leerschool als instrumentalist en componist (L.Pallini).

Maurizio Geri (gitaar, zang), Luca Giovacchini (gitaar), Michele Marini (klarinet), Giacomo Tosti (accordeon) en Nicola Vernuccio (contrabas).

Graag uw extra aandacht voor:

Ook mogelijkheid tot combiticket, met concert van Jokke Schreurs Quartet: 18 euro voor 2 tickets

Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
27 januari 2018 20:00 22:30   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
Voorverkoop tot en met 27/01/2018 tot 15u00 € 10,00
voorverkoop met Uitpas enkel aan de balie vh Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 7,00
Uitpas kansentarief enkel aan de balie vh Uitbureau op vertoon van ID kaart en Uitpas € 2,60
Avondkassa op avond zelf aan de kassa in de Centrale € 13,00
avondkassa met Uitpas op avond zelf aan de kassa in de Centrale op vertoon van ID kaart en Uitpas € 10,00
-18 € 7,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten.
Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.