La Tosca
Opera in 3 bedrijven van G. Puccini

NIEUWJAARSCONCERT MET GROTE GE√čNSCENEERDE SELECTIE UIT DE OPERA LA TOSCA
Wegens het grote succes vorig jaar van de selectie uit Rigoletto en het tweede gedeelte door de bekende Chinese sopraan Qilian Chen herhalen wij een soortgelijk programma.

LA TOSCA, de blijkbaar beroemdste opera van Giacomo Puccini!

Rome juni 1800. De kerk van Sant'Andrea della Valle. De consul Cesare Angelotti is ontvlucht uit het Castello San'Angelo en probeert zich te verbergen in de kerk waar zijn zus, de markiezin Attavanti, kleren voor hem heeft verborgen.
Mario Cavaradossi werkt aan een schilderij van de Madonna in dezelfde kerk.
Wanneer Cavaradossi alleen is, komt Angelotti te voorschijn en herkent de schilder als een oude vriend.
Plots komt de bekende operazangeres, Floria Tosca tevens de minnares van Mario Cavaradossi aan.
Angelotti verschuilt zich maar de jaloerse Floria denkt dat hij niet alleen was. Cavaradosssi kan haar overtuigen van haar ongelijk, maar als ze uit de kerk wil vertrekken herkent ze de markiezin Attavanti in het schilderij dat hij aan het maken is. Intussen is Angelotti's vlucht ontdekt.
Cavaradossi zal hem in zijn villa buiten Rome onderbrengen. De kerk loopt inmiddels vol voor het Te Deum, maar Scarpia, het hoofd van de politie, ontdekt de waaier van de Marchesa Attavanti en legt de link met de verdwijning van Angelotti. Wanneer Tosca terugkeert om haar afspraak met Mario te veranderen is ze verbaasd Scarpia aan te treffen. Tijdens het Te Deum maakt Scarpia zijn plannen: Cavaradossi voor het vuurpeloton en Tosca voor hem.
Wanneer Scarpia dineert in zijn kamer van het Palazzo Farnese wordt Mario gearresteerd binnengebracht. Deze ontkent dat hij Angelotti verbergt. Door een briefje dat Scarpia aan Tosca stuurde komt ze binnen en ontdekt wat er gaande is.
Cavaradossi wordt gemarteld en Tosca kan zijn schreeuwen niet verdragen en bekent de schuilplaats van Angelotti. Scarpia verwijst hem naar de executie.
Tosca bidt en smeekt Scarpia zijn leven te sparen, indien ze toestemt om Scarpia's minnares te worden. Ze stemt toe maar wanneer Scarpia een gefingeerde executie beveelt wil ze een vrijgeleide voor haarzelf en Mario. Wanneer Scarpia zich echter omdraait om haar te omhelzen steekt ze hem dood met een mes.

Een 2 a 3-tal uren nadien wanneer de dag aanbreekt wordt Cavaradossi uit zijn cel gehaald en zijn zijn laatste gedachten bij Floria Tosca. Onverwachts staat ze voor hem en zegt dat het slechts een gefingeerde executie zal zijn. Vervolgens kunnen ze dan vluchten via de haven van Civitavecchia. Het vuurpeloton komt en Tosca zegt dat hij op de grond moet vallen precies alsof hij dood is. De schoten worden afgevuurd, maar deze zijn echt. Wanneer Tosca dit ziet en weet dat de dood op Scarpia ontdekt is, springt ze van het hoogste punt van Castel d'Angello naar beneden.

Na deze grote selectie brengt de bekende en geliefde sopraan Qilian Chen, samen met de andere solisten u nog onvergetelijke fragmenten.

Een aanrader, mis dit concert niet. Een van de muzikale hoogtepunten in dit genre in Gent!!

met Li Weiwei, Javier Palacios, Ettore Nova, Qilian Chen


Kalender

Datum Aanvang Einde Pauze  
21 januari 2018 15:00   Koop ticket

Prijzen

Type Extra prijsinfo Prijs
1ste categorie € 45,00
2e categorie € 35,00
3e categorie € 25,00
4e categorie € 20,00
65+ rang 1 € 40,50
65+ rang 2 € 31,50
65+ rang 3 € 22,50
65+ rang 4 € 18,00
-26 rang 1 € 40,50
-26 rang 2 € 31,50
-26 rang 3 € 22,50
-26 rang 4 € 18,00
Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten.
Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze verkoopsvoorwaarden.