Uitbureau Gent

Lula Pena (Midimix #06)
De meest unieke stem van Portugal

Artiest:
Lula Pena 
Website:
Genre:
Portugal 
Thema:
Midimix 
Plaatsen:
Genummerde zitplaatsen 


Lula Pena heeft alleen haar gitaar en gedichten nodig om je met haar aparte, bijna kwetsbare stem met haar diepe sonoriteit mee te voeren in haar verhalen. Als een echte kosmopoliet drinkt ze uit de bronnen van fado, morna, bossa nova, tango en chanson om haar gevoeligheid te kunnen laten resoneren. Wars van snelheid neemt ze haar eigen tijd en ruimte.
Lula Pena vertolkt Portugese zang in zijn meest pure vorm. Een stem die zacht in de diepte rondscharrelt, met daar bovenuit de heldere klanken van haar gitaar. Terwijl de dichtregels kalm, bijna aarzelend uit haar ziel opstijgen, sporen de snaren haar toch voorzichtig aan tot enige haast. Lula Pena laat horen dat het Portugese lied veel meer kan zijn dan fado. Eigenzinnig verkent ze de mogelijkheden van die elementaire combinatie van gitaar en zang. Ze fluistert, ze hijgt, ze laat haar stem (t)rillen en beven. Haar nummers bestaan niet zomaar uit een simpele opeenvolging van couplet en refrein, het zijn heuse omzwervingen. Ze neemt er haar tijd voor, belandt op plekken waar niemand anders komt. Op een uitgesproken rustige manier sensationeel.

Lula neemt maar zeer zelden op. Er was 12 jaar tussen haar eerste CD 'Phados' en haar tweede 'Troubadour', maar ook dit is ondertussen meer dan 6 jaar geleden! In de loop van 2016 brengt Lula Pena bij het Brusselse label Crammed Discs haar derde CD ‘Archivo Pittoresco’ uit. The Financial Times beschouwt haar nu al als de te volgen (wereldmuziek)artieste van 2016.
 
Locatie:
MIDIMIX ABONNEMENT
Liefhebbers van straffe muziek uit het Zuiden van Europa kunnen tijdens het seizoen 2016 – 2017 kiezen voor een abonnementsformule. Uit 7 mooie concerten met focus op het Zuiden (Le Midi) - met dit seizoen muziek uit Portugal, Italië, Griekenland en Spanje - kan je zelf een abonnement van 5, 6 of 7 concerten samenstellen. Op die manier geniet je niet enkel van een mooie korting op de ticketprijzen, maar ook van genummerde plaatsen.
Houders van een Uitpas (met én zonder kansentarief) hebben korting. Enkel aan de balie van het Uitbureau op vertoon van de uitpas en de ID kaart

Voorverkoop wordt stopgezet de dag van het concert om 12uur.

Kalender
Datum Aanvangsuur Einduur Pauze Duur  
  11 mei 2017
  20:00
  
    

Prijzen
Type Categorie Prijs
  Voorverkoop
  
  € 18,00
  Uitpas
  
  € 15,00
  Uitpas kansentarief
  
  € 4,20
  -18
  
  € 15,00
  Avondkassa
  
  € 21,00

Alle prijzen zijn inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten.
Indien u tickets aankoopt gaat u akkoord met onze
verkoopsvoorwaarden (te vinden op de homepage onder 'praktische info')