Huis Van Alijn

Adres:
Kraanlei 65, 9000 Gent, Oost-Vlaanderen


Wegbeschrijving:
Bereikbaarheid:
Het Huis van Alijn ligt in de historische wijk het Patershol, in het centrum van Gent, tussen de Vrijdagmarkt en het Gravensteen (beiden op 100 meter).

Tijdens de wegwerkzaamheden in de stad raden wij u volgende routes aan:

MET HET OPENBAAR VERVOER
Gent Sint-Pieters: aan het station neemt u tramlijn 1 die naar het oude 'Justitiepaleis' rijdt. Deze tramlijn heeft de halte 'Justitiepaleis' als enige (eind)halte. Vandaar wandelt u door de Veldstraat over de Korenmarkt naar de Groentemarkt, richting Gravensteen. Aan het Veerleplein slaat u rechtsaf naar de Kraanlei.

Gent-Dampoort: aan de grote rotonde (perron onder de viaduct) neemt u buslijn 3 tot aan de halte 'Sint-Jacobs - Vlasmarkt'. U wandelt verder naar de Vrijdagsmarkt, richting Patershol. U steekt het Zuivelbrugje over en gaat dan naar links de Kraanlei op.

MET DE AUTO
Komende van de E-40 of E-17 neemt u de afrit Gent-Centrum en volgt u de P-route naar Parking Vrijdagmarkt. In deze parking kan u uw wagen betalend parkeren en bent u vlakbij het museum.

Liever niet met de auto de binnenstad in? Maak dan gebruik van de gratis parkeerzones Park&Ride aan de rand van de stad en kom met het openbaar vervoer naar het museum. Er zijn Park&Ride zones bij Flanders Expo ( E40/afrit Flanders Expo - tramlijn 1), in Gentbrugge (E17/afrit 10 Gentbrugge - Tramlijn 21 en 22) en in Oostakker (E17/ R4, afrit 3 Oostakker - bussen 17,18,76,77 en 78)

MET DE AUTOCAR
In het centrum van Gent mogen geen autocars parkeren. Op drie verschillende locaties rond het centrum zijn uitstapplaatsen voorzien, de zogenaamde Kiss&Rides:

K&R 1 aan het Graaf Van Vlaanderenplein (Gent Zuid)
K&R 2 aan Bij Sint-Jacobs. Voor minder mobiele bezoekers is deze locatie de aangewezen stopplaats. Het gebruik van deze locatie moet op voorhand worden aangevraagd.
K&R 3 aan de Bijlokekaai

Autocars kunnen parkeren op drie locaties:
Betaalparking Dampoort
Betalend aan de Bijlokekaai/Godshuizenlaan
Gratis op parking Yachtdreef of parking Land van Rodelaan


Rolstoelgebruikers
nee

Uitbureau Gent

Veldstraat 82B
9000 Gent

Openingsuren

ma-vrij van 10u30 tot 17u00
zat van 10u30 tot 16u00
Gesloten op zon- en feestdagen.

SLUITINGSDAGEN 2020
maandag 13 april
vrijdag 1 mei
donderdag 21 mei
maandag 1 juni
zaterdag 25 juli
zaterdag 15 augustus
woensdag 11 november
vrijdag 25 december