Klein Festijn

Een stoer, speels en spannend festival tijdens de Herftsvakantie, Krokusvakantie en Genste Feesten.Wat een goed nieuws! Nu kan je al je favoriete voorstellingen in het zelfde speelseizoen zien in één boekje. Gedaan met slapeloze nachten! Stel jouw cultureel jaar in één keer samen! Opnieuw kozen we voor een pak nieuwe producties van groepen die je al vaker zag, succesproducties en fris jong werk.  Premières, dernières en speciale creaties voor ons festival maken van KLEIN FESTIJN een niet te missen festival.

In de krokusvakantie stelde we een circusprogramma samen voor de allerkleinsten onder de naam KLEIN circus FESTIVAL. THEATER TIQUE die de tv-show Popster won in 2015 en LEJO die we kennen van Sesamstraat komen hun mooiste trucjes tonen. En goed nieuws je kan zelfs goedkopere combikaartjes kopen.

Dit jaar spenderen we ook extra aandacht aan de workshops. Zoek op de site of in het boekje dit logo: (logo workshop) en schrijf je snel in. Er zijn telkens maar twintig plekjes en de inschrijvingen sluiten de vrijdag voor aanvang van het festival. We bekijken ook of er theaterkampjes komen in de week met een spetterend optreden voor de ouders op zaterdag. Hou de site in de gaten voor meer info.  Onze knutselhoek blijft natuurlijk ook.

Wij hebben er zin in… Jullie ook? Bestel dan snel je kaartjes, klantenkaart of combo’s, dan kunnen wij misschien voor extra verrassingen zorgen.

KLANTENKAART

 Wist je al dat je een klantenkaart kan bestellen? Hiermee kan je onmiddellijk het hele jaar door goedkoper voorstellingen komen bekijken. Je kaart blijft telkens 3 volle edities geldig. Je kan tot 2 euro besparen op een voorstelling en al je drankjes kan je ook kopen aan 2,5 euro ipv de effectieve prijs die op de kaart staat!

Je kan kiezen tussen de FESTIJNKAART, XL FESTIJNKAART of GROEPS FESTIJNKAART. Alle kaarten hebben ook een luxe versie. Meer info op www.kleinfestijn.be LEGENDE TAALGEVOELIGHEID

Geen of leeg icoontje:            Hier spreken de acteurs niet of nauwelijks. Gelukkig kan je dus alles volgen ook al kan je   nog niet geen Nederlands. 1: Er worden al een paar woorden gebruikt in de voorstelling. Ook al versta je niet alle woorden, deze voorstelling kan je volgen.

2: Gelukkig kan je al wat Nederlands. Dat praten laat je liever aan de acteurs over. Rustig kijken dus voor jou!

3: Jij kan al redelijk goed spreken en begrijpen. Toch maak je nog eens een foutje. Geen nood met wat hulp kan je alles volgen.

4: Wouw, jij kan al zo goed praten en begrijpen dat we jou al eens een uitdaging durven geven. Dat ene moeilijke woord snap je wel gewoon uit de context!

 

Jasper Smit - Ik heb een heel vies woord geleerd, dat woord dat rijmt op stoep. (6+)

Kinderen hebben genoeg dingen aan hun hoofd die grote kleinkunstliedjes verdienen. En dus zingt Jasper over moeten zoenen op verjaardagen (jakkes). Over doen alsof je slaapt wanneer je vader je ’s nachts uit de auto naar bed draagt. En over moeders die hun chocolade voor je verstoppen.
Lees meer

 

Peter Van Dijk - Drie kouwelijke mussen. (4 tot 10 jaar)

Eens heette hij Lammert en had een saaie baan. Nu fietst hij door het leven als de excentrieke meneer Lambèrt. Meneer Lambèrt doet alleen nog die dingen waar hij zelf ZIN in heeft. Hij vertelt en zingt over de dieren die hij onderweg ontmoet. Gebaseerd op teksten van Annie M.G. Schmidt.
Lees meer

 

Stichting Krijt - Wat is er mis met mijn vis? (4 tot 9 jaar)

Meneertje heeft een oogje op Buurvrouw. Als ze op een ochtend aanbelt en vraagt of hij op haar vis wil passen, pakt hij nerveus de kom aan. Maar wanneer Buurvrouw weg is zwemt de vis geen millimeter meer. Waarom? Dat moet hij vragen aan de vis. Hij neemt een aanloop en… duikt in de kom!
Lees meer

 

Peter Van Dijk - Zlateh de geit (4+)

Micha kijkt erg uit naar het feest. Het huis is verlicht, moeder bakt oliebollen en vader zorgt dat er een cadeautje is. Maar dit jaar is er geen geld voor het feest! Micha moet van vader zijn lievelingsdier Zlateh naar de slager brengen in de stad. Zal Micha zijn vader gehoorzamen?
Lees meer

 

De Stokerij - Adam en de anderen (8+)

Adam lijkt een normale jongen. Maar vanaf de eerste dag op zijn nieuwe school vinden de andere kinderen hem raar. Hij is “anders”. Op zijn verjaardag loopt hij weg en ontmoet hij allerlei mensen. Hij leert anders naar anderen kijken: hun anders-zijn is niet raar, maar net heel mooi.
Lees meer

 

Daniëlle Van Dijk - Gekke buren (4 tot 9 jaar)

Nukkige en gierige Kaat wordt op een ochtend ruw uit haar slaap gewekt; iemand maakt een hels kabaal met een hamer.
Onderzoek wijst uit dat een woest behaarde en bebaarde kerel bezig is een huis te bouwen vlak naast het hare. Kaat is niet bepaald blij met de komst van de nieuwe buurman.
Lees meer

 

Onder het Buro - Tess en Olivier - Stoere broer (2 tot 6 jaar)

Tess is niet bang. Ze is ontzettend stoer, sterk en durft alles! Tommie is de grote broer. Je zou denken dat Tommie nog veel stoerder is dan Tess, maar Tommie schrikt altijd van alles en iedereen. Hij is een beetje bang. Dat vindt Tess maar raar. Grote broers moeten toch stoer zijn?
Lees meer

 

Esther de Koning - Ping (8+)

Ping stuit in haar verhaal op allerlei absurde zaken, zoals het mysterie van de verdwenen sportjuf Debbie die van schrik in haar fluitje stikte en tussen een paar dikke matten werd geplet, omdat een alien met zijn kapotte vliegende schotel door het dak van de gymzaal viel…En nog veel meer!
Lees meer

 

Theater Tique - Circus Tique (2+)

Willen jullie ons olifantje zien? Je bent toch niet bang voor onze leeuw? Die kan over vuur springen! En niet te vergeten onze walrus, die bellen kan blazen! De muziek begint… de lampen gaan aan… de gordijnen gaan open… Applaus! Waarom gebeurt er niets? Waar zijn de artiesten?
Lees meer

 

Lejo - Hands up! (4+)

Met blote handen en houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. 'Hands up!' is een vrolijke, woordloze voorstelling met veel muziek. Het publiek vergeet snel dat ze naar twee handen zit te kijken. Lejo is bekend door de filmpjes die hij maakte voor Sesamstraat.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2