Klein Festijn

Een stoer, speels en spannend festival tijdens de Herftsvakantie, Krokusvakantie en Genste Feesten.

Wat een goed nieuws! Nu kan je al je favoriete voorstellingen in het zelfde speelseizoen zien in één boekje. Gedaan met slapeloze nachten! Stel jouw cultureel jaar in één keer samen! Opnieuw kozen we voor een pak nieuwe producties van groepen die je al vaker zag, succesproducties en fris jong werk.  Premières, dernières en speciale creaties voor ons festival maken van KLEIN FESTIJN een niet te missen festival.

Voor onze speciale edities zoeken we opnieuw de spanning op tijdens KLEIN thriller FESTIJN, met vier speciaal uitgekozen producties. Jeroen Schipper maakt speciaal voor ons festival een nieuw liedjes programma met de griezeligste liedjes uit zijn lange loopbaan en met DE WOESTE WONING  krijgen we een productie te zien die zijn inspiratie haalde uit de populaire animatiefilm MONSTERHOUSE.

In de krokusvakantie stelde we een circusprogramma samen voor de allerkleinsten onder de naam KLEIN circus FESTIVAL. THEATER TIQUE die de tv-show Popster won in 2015 en LEJO die we kennen van Sesamstraat komen hun mooiste trucjes tonen. En goed nieuws je kan zelfs goedkopere combikaartjes kopen.

Dit jaar spenderen we ook extra aandacht aan de workshops. Zoek op de site of in het boekje dit logo: (logo workshop) en schrijf je snel in. Er zijn telkens maar twintig plekjes en de inschrijvingen sluiten de vrijdag voor aanvang van het festival. We bekijken ook of er theaterkampjes komen in de week met een spetterend optreden voor de ouders op zaterdag. Hou de site in de gaten voor meer info.  Onze knutselhoek blijft natuurlijk ook.

Wij hebben er zin in… Jullie ook? Bestel dan snel je kaartjes, klantenkaart of combo’s, dan kunnen wij misschien voor extra verrassingen zorgen.

KLANTENKAART

 Wist je al dat je een klantenkaart kan bestellen? Hiermee kan je onmiddellijk het hele jaar door goedkoper voorstellingen komen bekijken. Je kaart blijft telkens 3 volle edities geldig. Je kan tot 2 euro besparen op een voorstelling en al je drankjes kan je ook kopen aan 2,5 euro ipv de effectieve prijs die op de kaart staat!

Je kan kiezen tussen de FESTIJNKAART, XL FESTIJNKAART of GROEPS FESTIJNKAART. Alle kaarten hebben ook een luxe versie. Meer info op www.kleinfestijn.be 

LEGENDE TAALGEVOELIGHEID

Geen of leeg icoontje:            Hier spreken de acteurs niet of nauwelijks. Gelukkig kan je dus alles volgen ook al kan je   nog niet geen Nederlands. 
1: Er worden al een paar woorden gebruikt in de voorstelling. Ook al versta je niet alle woorden, deze voorstelling kan je volgen.

2: Gelukkig kan je al wat Nederlands. Dat praten laat je liever aan de acteurs over. Rustig kijken dus voor jou!

3: Jij kan al redelijk goed spreken en begrijpen. Toch maak je nog eens een foutje. Geen nood met wat hulp kan je alles volgen.

4: Wouw, jij kan al zo goed praten en begrijpen dat we jou al eens een uitdaging durven geven. Dat ene moeilijke woord snap je wel gewoon uit de context!

 

Vzw Gents Stroppentheater - Café De Blauwe Chicon

 • 18 november 2018 - 24 november 2018 - 25 november 2018 - 01 december 2018 - 02 december 2018 - 03 december 2018
 • Kring Heilig Hart
 • Genre: Theater - Volkstoneel

Komedie naar het idee van Bart Tydgat nuchter geschreven door Henk Debal in een regie van Patrick Wolters
De blauwe chicon is een volkse komedie die zich afspeelt in een ouderwets café.
Lees meer

 

Theater Maskee - Mamma Mia

 • 19 november 2018 - 23 november 2018 - 24 november 2018
 • Centrum Seleskest
 • Genre: Humor - Gents Theater - Volkstoneel

Komisch spel van Peter Van den Bijllaardt, in een Gentse versie bewerkt door Maurice De Grauwe.
Lees meer

 

vzw Weerwolf - De Spiekpietjes (4 tot 7 jaar)

 • 21 november 2018 - 21 november 2018
 • Tinnenpot
 • Genre: Kindervoorstelling - Mini-musical

Een nieuwe minimusical gebaseerd op de boekjesreeks van Thaïs Vanderheyden. Twee pietjes zijn bijna klaar met hun opleiding op de Spiekpietjesschool. Met leuke fratsen en oude en nieuwe sinterklaasliedjes nemen ze je mee in hun oefeningen. Zijn ze klaar voor hun Spiekpietjesdiploma?
Lees meer

 

Luk De Bruyker & Koen Crucke - Gent(s) gedicht – Gent(s) ge(be)zongen

Voor al die Gentenaars die de “feesten” niet in Gent vieren hernemen Koen Crucke en Luk De Bruyker hun Gentse feestenvoorstelling .
Lees meer

 

Poppentheater Pedrolino (5+) De Leeuw van keizer Karel

In het Gentse Prinsenhof, waar Keizer Karel verblijf houdt, loopt, door de schuld van een boze vrouw en een valse hoveling, alles fout.
Lees meer

 

La Chapelle Sauvage - Kasteelconcerten Borluut - BACH

Johann Sebastian Bach was er heilig van overtuigd: 3x3 is hèt volmaakte getal. Zijn oeuvre zit er boordevol van. Kasteelconcerten Borluut gaat deze herfst voluit voor deze goddelijke verhouding: 3 nocturnes, 3 muzikanten en de 3 grootste componisten uit de muziekgeschiedenis. Symbolischer kan het niet zijn! Intieme kamermuziek met intense grandeur doet het Château Blanc resoneren als in zijn gouden jaren. Welkomstaperitief en receptie maken de ervaring compleet!
Lees meer

 

Stadspaleizen

 • 23 november 2018 - 24 november 2018 - 30 november 2018 - 01 december 2018 - 07 december 2018 - 08 december 2018 - 14 december 2018 - 15 december 2018 - 21 december 2018 - 22 december 2018 - 28 december 2018 - 29 december 2018
 • Hotel D'Hane Steenhuyse
 • Genre: rondleiding

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd.
Lees meer

 

Van hoeren en boeren

 • 23 november 2018 - 24 november 2018
 • Tinnenpot
 • Genre: Theater

Een doordeweeks tafereeltje?ware het niet dat de rode belichting ons doet vermoeden dat we te maken hebben met een hoer in haar bordeel. Een hoer in haar theaterke.
Lees meer

 

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) De staf van Sinterklaas

 • 24 november 2018 - 01 december 2018
 • Huis Van Alijn
 • Genre: poppentheater - Kindertheater

Sinterklaas en Zwarte Piet gaan bij alle kinderen op bezoek! Ondertussen vraag Sinterklaas aan agent Amedee om de gouden staf te bewaken. Maar Amedee wordt door twee boeven misleid en ze gaan er met de kostbare staf vandoor.
Lees meer

 

drie jonge beloftevolle zangers o.l.v. Giacomo Di Tollo - Ode aan de Franse Opera

Op deze concertnamiddag brengt Lyrica een ode aan de Franse opera.
Drie jonge beloftevolle zangers die klaar staan voor de grote internationale operahuizen brengen u een waaier uit het grote Franse operarepertoire.
Lees meer

 

Pagina 1 / 8