Klein Festijn

Een stoer, speels en spannend festival tijdens de Herftsvakantie, Krokusvakantie en Genste Feesten.

Wat een goed nieuws! Nu kan je al je favoriete voorstellingen in het zelfde speelseizoen zien in één boekje. Gedaan met slapeloze nachten! Stel jouw cultureel jaar in één keer samen! Opnieuw kozen we voor een pak nieuwe producties van groepen die je al vaker zag, succesproducties en fris jong werk.  Premières, dernières en speciale creaties voor ons festival maken van KLEIN FESTIJN een niet te missen festival.

Voor onze speciale edities zoeken we opnieuw de spanning op tijdens KLEIN thriller FESTIJN, met vier speciaal uitgekozen producties. Jeroen Schipper maakt speciaal voor ons festival een nieuw liedjes programma met de griezeligste liedjes uit zijn lange loopbaan en met DE WOESTE WONING  krijgen we een productie te zien die zijn inspiratie haalde uit de populaire animatiefilm MONSTERHOUSE.

In de krokusvakantie stelde we een circusprogramma samen voor de allerkleinsten onder de naam KLEIN circus FESTIVAL. THEATER TIQUE die de tv-show Popster won in 2015 en LEJO die we kennen van Sesamstraat komen hun mooiste trucjes tonen. En goed nieuws je kan zelfs goedkopere combikaartjes kopen.

Dit jaar spenderen we ook extra aandacht aan de workshops. Zoek op de site of in het boekje dit logo: (logo workshop) en schrijf je snel in. Er zijn telkens maar twintig plekjes en de inschrijvingen sluiten de vrijdag voor aanvang van het festival. We bekijken ook of er theaterkampjes komen in de week met een spetterend optreden voor de ouders op zaterdag. Hou de site in de gaten voor meer info.  Onze knutselhoek blijft natuurlijk ook.

Wij hebben er zin in… Jullie ook? Bestel dan snel je kaartjes, klantenkaart of combo’s, dan kunnen wij misschien voor extra verrassingen zorgen.

KLANTENKAART

 Wist je al dat je een klantenkaart kan bestellen? Hiermee kan je onmiddellijk het hele jaar door goedkoper voorstellingen komen bekijken. Je kaart blijft telkens 3 volle edities geldig. Je kan tot 2 euro besparen op een voorstelling en al je drankjes kan je ook kopen aan 2,5 euro ipv de effectieve prijs die op de kaart staat!

Je kan kiezen tussen de FESTIJNKAART, XL FESTIJNKAART of GROEPS FESTIJNKAART. Alle kaarten hebben ook een luxe versie. Meer info op www.kleinfestijn.be 

LEGENDE TAALGEVOELIGHEID

Geen of leeg icoontje:            Hier spreken de acteurs niet of nauwelijks. Gelukkig kan je dus alles volgen ook al kan je   nog niet geen Nederlands. 
1: Er worden al een paar woorden gebruikt in de voorstelling. Ook al versta je niet alle woorden, deze voorstelling kan je volgen.

2: Gelukkig kan je al wat Nederlands. Dat praten laat je liever aan de acteurs over. Rustig kijken dus voor jou!

3: Jij kan al redelijk goed spreken en begrijpen. Toch maak je nog eens een foutje. Geen nood met wat hulp kan je alles volgen.

4: Wouw, jij kan al zo goed praten en begrijpen dat we jou al eens een uitdaging durven geven. Dat ene moeilijke woord snap je wel gewoon uit de context!

 

Mara Daerden, Sabine Goethals & Herman Verberckmoes - Ik ben heel veel liefde (5+)

Luna is een kind van mama. En papa. Die twee houden erg veel van elkaar. Uit liefde is Luna geboren.
Lees meer

 

Laros & De Jong Beeldmakerij - Taart voor tijger (2+)

Een humoristische en smaakvolle voorstelling met een (s)taartje.
Als hij morgen wakker wordt is hij jarig!
Dan zijn er slingers, cadeautjes en natuurlijk een taart.
Maar we hebben nog geen taart.
Aan de slag! We vragen tijger's vrienden om hulp.
Maar sssst, stil, want tijger slaapt ....
Lees meer

 

Stichting Krijt - Het geheim van de wilg (3 tot 7 jaar)

Nuna, weet jij wat het geheim van de wilg is? Vraagt opa als ze op visite komt. 0p een dag is hij niet meer. Hij had het geheim nog niet verklapt! Toch blijft ze vastberaden om het antwoord te vinden. In een spannende zoektocht ontmoet ze verschillende dieren. Zal ze het geheim ontrafelen?
Lees meer

 

Productiehuis Valentijn - Olleke bolleke (3 tot 7 jaar)

Hee, kleine witte kubus, wie ben jij?? Kom, ik zal je alle kleuren laten zien. Wil je weten hoe het is om geel te zijn, lekker vrolijk en vlug?! Weet je wel dat rood heel stoer en sterk is? Wat vind je van blauw? Die kan heel streng zijn! Paars? Dat is pas bijzonder! Maar er is veel meer.
Lees meer

 

Stichting krijt - Nest (3 tot 7 jaar)

De vogels Ooi en Vaar werken al jaren in hun dierenbezorgservice. Zij bezorgen elk jong dier bij de juiste ouders. Tot er op een dag een dier bij hen belandt, dat ze nooit eerder zagen. Het huilt, kraait en heeft een luier om. Het lust geen wormen en vliegen kan het al helemaal niet.
Lees meer

 

TG Locals - Aan tafel (2 tot 5 jaar)

Een grote hoop met spullen en niemand te zien. Is het een huis, een klimrek? Kun je erin? En van wie zou het zijn? Twee spelers gaan op onderzoek uit. Ze trekken een dikke lijn om een grote hoop, de grens. “kssst, weg, dit is van ons!” Deze rode van hem… Die gele van haar… En de groene?
Lees meer

 

Remco theater-kunst - Eddie en Eduart (2 tot 6 jaar)

De avonturen zijn belevenissen zonder tekst, met muzikale ondersteuning. Na iedere scène gaan de deurtjes even dicht en wordt er op sprankelende wijze iets door Remco Raessen verteld. Als de deurtjes weer open gaan worden de kinderen verrast door een nieuw mini-decor. Levende televisie!
Lees meer

 

TG Fien - Wakker (6+)

Nacht en iedereen slaapt. Toch? Achter de gordijnen in een flatgebouw branden lampjes. Zonder het te weten van elkaar, liggen de bewoners wakker. Anton vraagt zich af of de laatste dodo wist dat hij de laatste was. Een harig monster is bang voor het meisje dat boven hem in bed kruipt.
Lees meer

 

Leopart - kati Amo (6+)

Kati Amo voelt het overal. Hier en hier en hier en hier. Ze is verliefd op Tijger! Maar wat haat ze het om verliefd te zijn. Het is zo... zo lastig. Tijger is alles waar haar grote hart naar verlangt. Maar voelt hij dat ook? Kan je het gezellig vinden met twee, maar ook graag alleen zijn?
Lees meer

 

Leopart - Spindy en Wepsley (6+)

Wat als niemand van je houdt en je maar 1 wens hebt voor je doodgaat… die ene ware liefde vinden. KaTi Amo haar hart loopt over van liefdesverhalen. Elke lovestory vertelt ze op haar eigen swingende manier.
Dit is het verhaal van 'Spindy en Wepsley'. Zeer dramatisch, maar zo rock’ n roll!
Lees meer

 

Pagina 1 / 2