Klein Festijn

Vrolijke muziek, uitdagend poppentheater, beeldende dansvoorstellingen, spannende vertellingen uit binnen- en buitenland. Met jonge makers en oude rotten in het vak. KLEIN FESTIJN wil er zijn voor iedereen. Voor jou, je broer, zus, nicht, neef, vriendjes, papa, mama, opa of oma. Voorstellingen die je doen rillen van de spanning, doen brullen van het lachen of waar je even stil van kan worden. We bieden ze allemaal aan. Zowel in de grote theaterzaal als in de intieme gezelligheid van onze foyer. En heb je er nog niet genoeg van? Dan kan je heerlijk knutselen of spelen in onze speelhoek of een workshop op jouw maat volgen. Wij houden de mama en papa wel even bezig in de ouderopvang met een drankje, hapje of misschien zelfs een gratis optreden.

Een stoer, speels en spannend festival tijdens de Herftsvakantie, Krokusvakantie en Genste Feesten.

Koeterwaals - IK LEES EEN TAFEL (5 tot 8 jaar)

Abel krijgt een kado voor zijn verjaardag. Hij pakt het uit. En dan is het stil. Abel wil wel iets zeggen, maar hij vindt de woorden er niet voor. Dus Abel gaat op zoek, naar woorden, naar zinnen. En dan is Zola daar ineens. Over een heel bijzondere zoektocht in je fantasie.
Lees meer

 

Jeroen Schipper - CHOCOKROKODIL (3 tem 8 jaar)

Dansende draken of vliegende vogels? Gouden drollen? Alles is mogelijk in dit swingende kinderconcert van Jeroen Schipper. Samen met multi-instrumentalist Henrik Holm, maar vooral ook samen met het publiek maakt Jeroen er overal een kleurrijk feestje van!
Lees meer

 

Peter Van Dijk - OTJES VADER (6 tot 10 jaar)

Terwijl Tos een lekkere fruitsalade maakt, vertelt hij hoe hij en Otje de wijde wereld introkken. Overal werden ze weggejaagd, omdat Tos geen papieren had. Hoe Tos uiteindelijk toch de trotse bezitter is geworden van De Koperwiek? Dat is een heel verhaal. Naar Annie M.G. Schmidt.
Lees meer

 

Jeroen Schipper - PAPAGAAI GING UIT FIETSEN (2 tot 8 jaar)

Een papegaai op een fiets, dat kan toch niet?
Ja hoor, in liedjes kan alles! Jeroen Schipper weeft tekst, muziek, dans en fantasie door elkaar tot een liedjesfeest waarbij het publiek volop mee mag klappen, zingen en dansen. Kinderen (en ouders!) worden door Jeroen en zijn maatje Henrik meegenomen op een muzikaal avontuur dat zowel in onderwerpen als in muzikale stijlen de hele wereld over gaat. Fiets je mee?
Lees meer

 

Mark Van Vliet - De reuze dwerg die een kopje kleiner wilde zijn (4 tem 10 jaar)

Ivan groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar de instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. Na het succes van 'Help! Ik heb een vlieg ingeslikt' is hij helemaal terug!
Lees meer

 

Man en Muis - Liever een beetje gek (4 tem 10 jaar)

Een heerlijke voorstelling en een feest van herkenning voor jong en oud. De voorstelling bestaat uit versjes en liedjes uit het kleurrijke en veelzijdige oeuvre van Annie M.G.Schmidt. Ze schreef o.a. boeiende versjes en liedjes voor kinderen en haar teksten vervelen nooit.
Lees meer

 

Koeterwaals - Modder (5 tem 8 jaar)

Samen in een klein huisje wonen is heel knus. Als je moet poetsen of wilt dansen dan is het een beetje lastig, maar daar bedenken ze wel wat op. Deze vrolijke, beeldende voorstelling neemt je mee naar het volle, krappe huisje van meneer en mevrouw Rein.
Lees meer

 

Peter Van Dijk - Drie kouwelijke mussen (4 tem 10 jaar)

Lambért zingt over de dieren die hij ontmoet. Deze dieren hebben net als meneer Lambèrt allemaal iets eigenZINnigs. Neem nou de drie kouwelijke mussen, Zwartbessie de kip of het konijn dat zich schaamt voor zijn staart. Een muzikale voorstelling, gebaseerd op Annie M.G. Schmidt.
Lees meer

 

Onder het Buro & Tessa en Olivier - Stoere Broer (2 tot 8 jaar)

Tess is niet bang. Als je haar laat schrikken, als je jouw tong uitsteekt of aan haar staart trekt, dan doet ze dat terug. Tess is stoer, sterk en durft alles! Je zou denken dat Tommie nog veel stoerder is dan Tess, maar Tommie schrikt altijd van alles en iedereen.
Lees meer

 

Jasper Smit - Straks komt er niemand naar mijn feestje (6+)

Jasper laat je alle hoeken van je hoofd zien, en bij het tweede nummer kun je gewoon al meezingen. Hij is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes. Voor jong en oud gewoon hilarisch!
Lees meer

 

Pagina 1 / 3