Maggie Macneal, Riet Muylaert, Sandrine en Barbara Dex "Want de roos overleeft’ Een hommage aan Ann ChristyAnn Christy heeft ontelbare harten gestolen in Vlaanderen. Veel van haar nummers zijn ware klassiekers geworden. Nog steeds worden ze gecoverd en scoren ze hoog in de hitparades. Zij veroverde een speciale plek in de Vlaamse showbizz. Haar aandacht voor mooie melodieën en sterke teksten, gecombineerd met een unieke stem, maakten haar tot een grote chansonnière.

Op het vlak van teksten speelde Mary Boduin een grote rol en ze waren heel close met elkaar. Mary schreef teksten (en soms ook muziek) die uit het hart van Ann leken te komen. ‘Dag vreemde man’, ‘Gelukkig zijn’ en ‘Blij bij jou te zijn’, zijn er maar enkele. Ann had oog voor straffe songs en nam voor Randy Newman het nummer ‘Hold on’ op van de Canadees Dan Hill. Zelfs Bob Dylan schreef 2 nummers voor haar. ‘De roos’, een prachtige vertaling van Johan Verminnen werd haar grootste hit. JackoBond, Sandrine, Maggie MacNeal en Barbara Dex graven met de eigenzinnigheid van de zangeres zelf in het rijke repertoire van Ann Christy. Ze interpreteren bekende en minder bekende songs. Vijf straffe instrumentalisten zorgen voor de muzikale begeleiding.

Manu Adriaens schreef een intrigerend boek over Ann. Met deze verhalen kleuren de zangeressen het programma inhoudelijk in.