FolKKKleinkunst en folk. Is daar niet iets samen mee te doen? Vijftien topmuzikanten van de nieuwe folkgeneratie gaan in een nieuw project aan de slag met het mooiste van wat de kleinkunst ooit voortbracht. Zij toveren onvergetelijke meesterwerken van Boudewijn De Groot, Jan De Wilde e.a. om tot nieuwe, frisse folkdeunen in verrassende vocale en instrumentale arrangementen. Kom ervan genieten tijdens de 4 premièrevoorstellingen!

Koen Huygebaert (de motor achter Nekka) en Walter Evenepoel (volkszanger en medeoprichter van Muziekmozaïek) broedden al lang op het idee om ‘iets’ te doen met kleinkunst en folk. Die hele mooie, bijna vergeten parels van het luisterlied laten heruitvinden door jonge folk-muzikanten, daar moet toch muziek in zitten?

Boudewijn De Groot, Jan De Wilde, Miel Cools, Bram Vermeulen, Johan Verminnen, Herman Van Veen, Gerard Van Maasakkers, Zjef Vanuytsel en andere kleinkunstmonumenten nemen deze groep muzikanten grondig maar respectvol onder handen. Geen covers dus, maar eigenzinnige 'folkie' interpretaties van liedjes die diep in het gezamenlijke geheugen zijn blijven hangen.

Deze muzikanten sieren mee op het podium van folKK:

Hanneke Oosterlijnck (zang)
Marijke Guetens (zang)
Mieke Evenepoel (zang)
Joke Delcour (zang)
Josefien Vercruysse (zang, dwarsfluit)
Jonas Cole (zang)
Jonas Veirman (zang, saxofoon, piano)
Jan Evenepoel (gitaar)
Gielis Cautaers (percussie)
Matthijs Bats (viool)
Jonas Scheys (bas)
Bert Ruymbeek (accordeon)
Bart Praet (fluit, doedelzak)
Thomas Hoste (draailier)
Wouter Struelens (piano, saxofoon)