De Centralefilm & food | Bernard Orchestar (concert) | Oratnitza (concert) | Gypsy Hill (concert) | party (dj-sets) - BINAIR 01 BALKAN SESSION #03

Traditionele Belgische balkan brass met een hoek af, vernieuwende ethnobass uit Bulgarije en de heetste balkan party grooves uit cooking London! De derde editie van de balkan sessions haalt drie erg verschillende balkan bands naar Gent.
Lees meer

 

Binfikir Kindertheater - Minik nikolas ve minik nasrettin cevre canavari petman'e karsi

Binfikir Kindertheatergroep brengt het stuk 'Kleine Klaas en Kleine Nasreddin tegen Petman, het Milieumonster'.
Lees meer

 

Mardjane Chermirani & René Brion + Lamoral - Brassologie #02

Een muzikale hommage aan Georges Brassens (1921-1981) was de aanzet voor Brassologie ...
Lees meer

 

Buray - De nieuwste popsensatie uit Cyprus

Na een succesvolle tour in Turkije is het meer dan tijd om de harten van zijn fans in Europa te veroveren. Zing mee met de gevoelige nummers van deze sympathieke rasartiest, en dans vooral mee op al zijn hits!
Lees meer

 

Cigdem Aslan & Tahir Palali | Ulas & Harus Ozdemir - Mystic Music Of the Alevi / Mystieke muziek van de Alevieten

Een belangrijk onderdeel van het alevitisme komt tot uiting in de alevitische poëzie en liederen. Dichters, zangers en musici worden onder alevieten hoog aangeslagen en volksmuziek is bijzonder populair.
Lees meer

 

Maurizio Geri Swingtet - Djangofollies

Het repertoire van dit Swingtet is stilistisch geïnspireerd door de zigeunertradities van de Elzas, de muziek van Django Reinhardt en hedendaagse ontwikkelingen binnen de Gipsy jazz. De muzikale inhoud geeft het geheel een hedendaagse dimensie, terwijl het (akoestisch) instrumentarium eerder een nostalgisch retrogevoel oproept.
Lees meer

 

Jokke Schreurs Quartet - Djangofollies

Wannes Van de Velde is vooral in Vlaanderen bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen (denk maar aan Walter Heynen) een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.
Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekend aspect van Wannes Van de Velde speciaal belichten
Lees meer

 

Samir Fighil (NL), Tutu Puoane, Derek Otte (NL) , Ben Norris (GB) & BRZZVLL - Nuff Said #07

Nuff Said. Wereld in beweging. Al 10 jaar lang podium vol stad. Tussen mainstream en underground, vol jong talent en internationale namen. Met elke maand een rits kwaliteit. Be it comedy, literatuur, muziek, spoken word,... Telkens vakkundig ingekapseld door de jungle hazers van BRZZVLL en chef d'orchestre (en ondertussen tot Antwerps stadsdichter gepromoveerde) Maud Van Hauwaert.
Lees meer

 

Slam Poetry Night - Rap Battle Show - Word Wa(a)r Cypher Night II

WORD WA(a)R brengt 'battle theater'. Een groep van Vlaamse en Nederlandse rappers en dichter brengen voorgeschreven teksten tussen historische en hilarische figuren zoals bijvoorbeeld: Monsanto vs De Organische Boer, Pro vs. contra Cannabis, Hitler vs Jezus of Antwerpen vs. Gent. Het is ‘recht in je smoel poëzie’ met een humoristische inslag en kritische ondertoon.
Lees meer

 

La Panika - Darmadan

Met een titel die verwijst naar de ultieme chaos, de oerknal, zet La Panika een daverend tweede album neer. Ontelbare ontmoetingen hebben deze Macedonisch-Bulgaarse, Franco-Belgische formatie gemaakt tot wie ze zijn. Hun traditioneel gypsy repertoire uit het Zwarte Zee gebied is onderhevig aan invloeden uit West-Europa en maakt hier en daar een zijsprong naar Turks-oriëntaalse muziek.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2