De CentraleVluchten (Layla Onlen & Jamal Kazza // PL-ements)

Dag na dag proberen twee mensen te achterhalen wie zij werkelijk zijn of wensen te zijn. De dagelijkse confrontatie met allerlei toestanden en beproevingen brengt hen steeds verder weg van hun doel. Een achtbaan van gedachten en gevoelens bij een man die gekrast door het leven gaat en een vrijgevochten dame die alles en iedereen wil achterlaten maar absoluut geen uitweg vindt.
Lees meer

 

Las Hermanas Caronni

De zussen (hermanas) Caronni komen uit een Argentijnse muzikale familie (met Italiaanse-Zwiterse-Spaanse-Russische roots) en zijn tien minuten na elkaar geboren. Laura en Gianna groeiden op in Rosario en kregen er de muziek via hun grootmoeder, vader en een uit Italië geëmigreerde oom met de paplepel ingegoten. Rosario was al snel veel te klein en ze vertrokken naar de hoofdstad waar ze zich verder bekwaamden in zowel klassieke als traditionele muziek en een tijdje deel uitmaakten van o.a. het ‘Orquesta Académica de Buenos Aires’.
Lees meer

 

Alireza Ghorbani - Alireza Ghorbani

De Iraanse zanger Alireza Ghorbani is gezegend met een prachtige stem en een grote muzikaliteit, die al op jonge leeftijd ontdekt en verder ontwikkeld werden. Hij werd als kind reeds ondergedompeld in de traditionele Iraanse muziek, en kent de ‘radif’ (het klassieke repertoire) als zijn broekzak.
Lees meer

 

Globalicious #4

Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept met succes in zijn thuisstad Brussel en liet de formule overwaaien naar Gent, waarbij lokale én internationale artiesten en DJ’s diverse muziekgenres brengen, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae en dabke.
Lees meer

 

Yelemani's afro dance experiencenight FT. Luc Sanou

Het Gentse Yelemani Trio nodigt rijzende ster en jong Burkinees danstalent Luc Sanou uit voor een eerste samenwerking. Een hedendaagse artistieke ontmoeting tussen muzikanten en een danser waar creatie en communicatie centraal staan. Zij presenteren avondvullend nieuw werk na een korte residentie in De Centrale.
Lees meer

 

Hans Mortelmans & Groep + Koen De Cauter - Bassologie - Brassens volgens Mortelmans

Begin jaren 1990 kocht Hans Mortelmans op de rommelmarkt een oude Franse Larousse en begon met het vertalen van teksten van Georges Brassens. Kort daarna klopte hij aan bij het huis van Koen De Cauter om meer te leren en te praten over Brassens.
Lees meer

 

Jaune Toujours - Jaune Toujours

Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent. Zoals ook te horen is op hun nieuwste album Europeana.
Lees meer

 

Neeka, Tom Theuns, David Munnely & Koen Garriau - Radio XMas

Dit pluralistisch schouwspel dompelt zowel platgedraaide kersthits als buitengewone wintersongs in een akoestisch sausje. De kalkoen denkt u er best zelf bij. Of juist niet.
Lees meer

 

Koen De Cauter, Fapy Lafertin & Rony Verbiest

Drie grootmeesters gaan op zoek naar de nummers waar het ooit allemaal mee begon.
Jeugdvrienden Koen De Cauter en Fapy Lafertin richtten in 1975 het fameuze Waso Quartet op waarmee ze de muziek van Django Reinhardt opnieuw in de kijker plaatsten. Jaren later gingen ze ieder een periode hun eigen weg en ontwikkelden zich tot ware grootmeesters.
Lees meer

 

Duoticket Djangofollies 2019

Koen De Cauter, Fapy Lafertin & Rony Verbiest + Les Doigts de l’Homme
Lees meer

 

Pagina 1 / 2