De CentraleIvo Papasov & His Wedding Band (+ support TBC) - Bulgari 2.0 - Bulgaarse cultuur in Gent

Ivo Papasov is niet enkel een levende legende in Bulgarije. Ook bij ons wordt hij beschouwd als een echt fenomeen. In het midden van de jaren ’70 wordt hij met zijn band Trakiya op slag dé meest toonaangevende figuur op het vlak van trouwfeestmuziek.
Lees meer

 

Een one-(wo)man show door Vanya Ivanova - Een vlinderverhaal (3+)

Op het veldje staan bloemen en leven kikkers, kevers en een kleine rups. Iedereen spot met de kleine rups. Maar zij gelooft er vast in dat ze op een dag een vlinder zal worden.
Lees meer

 

Le Trio Joubran (#DC25Y) - FeestWE 25 jaar De Centrale: Le Trio Joubran - UITVERKOCHT!

Le Trio Joubran bestaat uit de Palestijnse broers Samir, Wissam en Adnan Joubran. Het afgelopen decennium ontwikkelden ze wereldwijd en op de meest toonaangevende podia en festivals een unieke muzikale kleur op drie oed’s.
Lees meer

 

Baloji + Altin Gün + Radio Martiko |DC25Y| - FeestWE 25 jaar De Centrale - UITVERKOCHT!

Baloji maakte meer dan 20 jaar geleden al furore met de Luikse rapformatie Starflam. Baloji brengt funky soul, tropische ritmes en vibes, afrobeat, R&B, hiphop en rumba met een Congolese touch, boordevol joie de vivre.

Na een bezoek aan een Istanbulse platenzaak raakte bassist Jasper Verhulst er helemaal van in de ban. Met Altin Gün keert hij terug naar de jaren 60 en 70 voor een frisse mix van Turkse folk, psychedelia, funk en rock.
Lees meer

 

Arzu & Mustafa Özarslan (#DC25Y) - FeestWE 25 jaar De Centrale: Arzu & Mustafa Özarslan

Wil je ook meegenieten van deze volks- en halaymuziekavond van Arzu en Mustafa Özarslan, dan mag je dit concert absoluut niet missen!
Lees meer

 

Docu klimaatslaven + concert Chicos Y Mendez - The Polar Project #2

Klimaatverandering is niet langer een donker toekomstbeeld, nu al voelen miljoenen mensen wereldwijd de impact. Om die problematiek tastbaar te maken, lanceerde journalist-reportagemaker Jan De Deken (auteur van ‘Melk, honing, kerosine’) The Polar Project, Belgiës eerste journalistieke medium dat helemaal aan de klimaatverandering is gewijd.
Lees meer

 

Gamze Matraci, Murat Matraci & de Maestro Band - Rumeli Night #7 - Fasl-I Balkan - UITVERKOCHT!

Feest mee tijdens de jaarlijkse Rumeli avond. Trek je dansschoenen aan en laat je meeslepen door de typische 7/8 maat van de Balkan!
Lees meer

 

Michalis Kouloumis Trio + Marcel Râmba & The Brussels Balkan Orchestra - Fiddlers on the move #5

Michalis Kouloumis Trio brengt traditionele muziek uit Griekenland, Cyprus, Turkije en de Balkan, vermengd met eigen materiaal, soulvolle improvisaties en veel experimenten.


De Roemeense violist Marcel Râmba speelt als solist bij o.a. het ‘Romanian National Mures Artistic Ensemble’, het Transsylvanische Romafest Ensemble en de Jakab Attila Gypsy Band.
Lees meer

 

Masters on the move (#FOTM5) - Fiddlers on the move #05

Nu al de absolute apotheose van ons festival. Zo goed als bijna alle lesgevers op het podium tijdens een uniek “Masters on the Move” concert.
Lees meer

 

Vrije Voeten Danstheater - Trekvogels (8+)

Trekvogels is een dansvoorstelling over de kracht van de groep en vertelt een verhaal van hoop, avontuur en de drang om te overleven.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2