De CentraleAmerica Brito & His Band Survivor - Globalicious #05

  • 07 juni 2019
  • De Centrale
  • Genre: wereldmuziek - reggae - funk

GLOBALICIOUS
Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept met succes in zijn thuisstad Brussel en liet de formule overwaaien naar Gent, waarbij lokale én internationale artiesten en DJ's diverse muziekgenres brengen, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae, dabke en zoveel meer ...
Lees meer

 

Continuo (onbegrensd) - Alumni- en Personeelsorkest UGent goes Oriental

Deze lente kiest Continuo, het Alumni- en Personeelsorkest van UGent, voor een muzikaal avontuurlijke koers.
Met ‘Onbegrensd’ laat het orkest de Europese muzikale tradities even achterwege en gaat het op ontdekking naar het ruime muzikale spectrum daarbuiten.
Lees meer

 

Les Fatmas de Belgica & het Boho Strings Quartet - Nomadische Muzikale Ontmoetingen - Al-Karavan

De 25 amateur zangeressen van het koor ‘Les Fatmas de Belgica’ en van het zangatelier Al-Karavan dat in februari opgestart werd in De Centrale, hebben zich verenigd om u fragmenten te laten horen uit het Arabisch-Andalusisch repertorium van Marokko in een arrangement voor vier snaarinstrumenten.
Lees meer

 

Laila Amezian & Les Sheikhs Shikhats - Nomadische Muzikale Ontmoetingen - Al-Karavan

In een eigen interpretatie van stukken uit het populaire répertoire van Noord-Marokko, heeft de zangeres Laila Amezian zich omringd met zeven zangers en vijf muzikanten uit jazz en world scène, en stelt ze ons haar heel eigen bewerking in verschillende stemmen voor op gewaagde jazz-arrangementen en een knallende chaabi groove!
Lees meer

 

Picea Orientalis * Sangpuy + Wouter & Bao - Midzomer in de abdij - zonnewende double bill

De Sint-Baafsabdij is het oudste gebouw van Gent, een ideale plaats om stil te staan bij het verglijden van de tijd en het keren van het licht op de langste dag van het jaar. Buren van de Abdij en De Centrale doen dat al jaren met een midzomerconcert op deze droomplek. Dit jaar organiseren we zelfs een dubbelconcert.
Lees meer

 

Pagina 1 / 1