De Centrale

Na de afgelaste editie van 2020 krijgt Les Goûts de Gand in 2021 een hoogst originele invulling. Deze speciale lightversie wordt een symbiose met onze traditionele – en vorig jaar ook al afgelaste – Midzomer in de Abdij. Twee evenementen voor de prijs van één dus … en gratis bovendien!

Het was even zoeken naar een goede formule. Het is uiteindelijk een driedaagse geworden, met enkele concerten in de refter van de Sint Baafsabdij (binnen) en een reeks in de Groene kerk ernaast (buiten) en voor de liefhebbers enkele rondleidingen in de Eyüp Sultan Moskee in de Kazemattenstraat.

Kom mee genieten van onze eerste liveconcerten sinds veel te lang en – om zeker te zijn van uw plek ! - vergeet vooral niet te reserveren
(nog even geduld, reservatiemodule weldra online).

Inkom = vlakbij Herberg Macharius (Voorhoutkaai/Coyendanspark 1, 9000 Gent) (PS ... ook de Herberg is open!)

 

 

De Gevleugelden - De Gevleugelden

De Gevleugelden is een band rond singer-songwriter Jonas Cole, gitarist-zanger Jeroen Knapen en zangeres Kalinka Verschraegen.
Lees meer

 

Halva -

Halva is het Belgisch-Duits-Israëlisch ensemble waarmee Nicolaas Cottenie op zoek gaat naar de linken tussen traditionele klezmer en de culturen die de Ashkenazim (de Jiddisch-sprekende joden in Oost-Europa) omringden
Lees meer

 

Het Kleinkunstkollektief -

De broers Johannes en Joachim vormen samen met muzikale zielsgenoten Jurgen en Quinten 'Het Kleinkunstkollektief', waarmee ze als hedendaagse troubadours de mooiste parels uit 50 jaar kleinkunst brengen.
Lees meer

 

Amsterdams Andalusisch Orkest -

Het AAO speelt tijdens dit concert drie soorten Arabo Andalus repertoires. De tarab is het rijke klassieke repertoire uit Al Andalus, de chaabi andalusi richt zich op muzikale crossover en volksmuziek en de sufi andalusi tenslotte is de meer mystieke spirituele sound.
Lees meer

 

Kadrievi Orkestar -

De Macedonische fanfare Orkestar Braka Kadrievi schreef (een beetje) geschiedenis met de soundtrack van Emir Kustorica’s “Time of the Gipsies’.
Lees meer

 

Diverse artiesten - Terry Rilley’s ‘IN C’ – de hybride versie (Live!) #1 UITVERKOCHT

Na de geslaagde livegestreamde première vanuit de Handelsbeurs op 28 april is het eindelijk tijd voor de eerste live-uitvoeringen van de Gentse take van ‘IN C’ in het historische kader van de Sint-Baafsabdij.
Lees meer

 

MISST -

Vier MISSES en 1 MISSTER halen met betoverende harmonieën folksongs uit de mist.
Ze reizen langs Europese regio’s op zoek naar het muzikale DNA van het oude continent.
Lees meer

 

Picea Orientalis - Picea Orientalis

"Picea Orientalis" verwijst naar een Kaukasische spar (Picea) die in noordelijk Klein-Azië en de Kaukasus (Orientalis) voorkomt. Het hout van deze sparren wordt gebruikt voor het bovenblad van zowel oosterse als westerse strijkinstrumenten, maar ook voor de bouw van bv. de 'oed (oosterse korthalsluit), de qanoen (getokkeld hakkebord) en de baglama (Turkse langhalsluit).
Lees meer

 

Manou Gallo -

Haar muzikale carrière kreeg een boost toen ze bij Zap Mama terechtkwam. Manou Gallo bespeelt haar basgitaar als een percussie-instrument en zorgt zelf voor de zangpartijen. Van haar optredens gaat een onweerstaanbare kracht en energie uit.
Lees meer

 

Diverse artiesten - Terry Rilley’s ‘IN C’ – de hybride versie (Live!) #2 UITVERKOCHT

Na de geslaagde livegestreamde première vanuit de Handelsbeurs op 28 april is het eindelijk tijd voor de eerste live-uitvoeringen van de Gentse take van ‘IN C’ in het historische kader van de Sint-Baafsabdij.
Lees meer

 

Pagina 1 / 1