De CentraleHilair Fransisco - De Wereld Van Hilair

Hilair Francisco neemt je in dit luchtige stuk mee naar zijn verleden, dat erg grappige verhalen blootlegt maar soms ook ontroerend triest is. Het gaat over de onverbrekelijke band tussen vader en zoon maar ook die tussen twee broers. Soms kom je niet meer bij van het lachen. Het andere moment wil je huilen. Geniet van dit komische stuk en laat je meeslepen in het verhaal van een klein jongetje dat samen met zijn broer opgroeide bij zijn Congolese vader en de mensen rondom hen!
Lees meer

 

Halva - The Sweetest Klezmer Orchestra

Halva is het Belgisch-Duits-Israëlisch ensemble waarmee Nicolaas Cottenie op zoek gaat naar de linken tussen traditionele klezmer en de culturen die de Ashkenazim (de Jiddisch-sprekende joden in Oost-Europa) omringden: Grieks, Hongaars, en zelfs Westerse klassieke muziek.
Lees meer

 

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba - Virtuoze ngoni-speler brengt laaiende Malinese blues

Bassekou Kouyate stamt af van een lange traditie van griots, en is de zoon van de befaamde Malinese bard Moustapha Kouyate en traditionele wedding singer Yakare Damba.
Lees meer

 

Karpov not Kasparov | Anthony Nti - Het spannendste uit de Oost-Europese indiescene

Het excentrieke duo Karpov not Kasparov volgt de regels en strategieën van het schaakspel met akoestische drums, synths en stem.
EUROPALIA stuurde Anthony, samen met regieassistent Chingiz Karibekov, tien dagen naar Boekarest waar ze de nieuwste videoclip voor Karpov not Kasparov inblikten.
Lees meer

 

Laughing Bastards - Muzikaal overspel als manifest

Laughing Bastards mengt de alchemie van de jongste generatie uit de Gentse jazz- en improscene met de ervaring van een oude rot in het vak.
Lees meer

 

Tricycle 20! - Ceci n’est pas un accordéon

Tricycle bestaat 20 jaar! Accordeonist Tuur Florizoone groeide uit tot één van de meest geliefde muzikanten in België. In 2008 viel het publiek tijdens de prestigieuze World Soundtrack Awards als één blok voor zijn passionele soundtrack voor de film ‘Aanrijding in Moscou’.
Lees meer

 

Anton Pann Ensemble - Moderne kijk op de klanken van historisch Roemenië

Anton Pann Ensemble (°2003), vernoemd naar de negentiende-eeuwse Walachijse componist Anton Pann, is een groep muzikanten met een gedeelde passie voor de oude Roemeense cultuur.
Lees meer

 

Issa Sow - cd presentatie Aynaabe

  • 14 december 2019
  • Genre: Afrikaans - wereldmuziek

Issa Sow is een Belgisch-Senegalees muzikant die, jaren na zijn cd "Doumale", zijn nieuwe album “AYNAABE” presenteert.
Lees meer

 

Jamaican Jazz Orchestra - CD voorstelling Rain Walk

Met hun authentieke formule – jazzmuzikanten in een Jamaicaanse context – komt Jamaican Jazz Orchestra op de proppen met ‘Rain Walk’, hun tweede full album.
Lees meer

 

The Voices of South-Africa - Our Heritage

Met Our heritage legt The Voices of South Africa de grote diversiteit in de Zuid-Afrikaanse muziek bloot.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2