De Centrale

Refugees For Refugees - Seizoensopener

Refugees for Refugees neemt ons mee op een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Muziekpublique wil met dit project niet alleen muzikaal hoogstaande voorstellingen brengen maar het westerse publiek ook kennis laten maken met de muziek van mensen die wij vaak enkel als vluchteling zien.
Lees meer

 

Solon Lekkas Trio - Authentieke liederen uit Lesbos en Klein Azië

Solon Lekkas werd in 1946 geboren in Mytilíni (de hoofdstad van Lesbos) waar hij altijd is blijven wonen en waar hij nog steeds woont. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de meest traditionele en authentieke zanger uit de regio.
Lees meer

 

Luc Van Looy, Brian Doyle en Ahmed Azzouz + mini-concert Zahava Seewald - Panelgesprek Jom Kippoer - vasten bij de Joden

  • 24 september 2017
  • Genre: varia

Panelgesprek in het kader van Jom Kippoer - de Grote Verzoendag - voor de meeste joden ook een totale vastendag.
Met Luc van Looy (bisschop) , Brian Doyle (rabbijn in opleiding) en Ahmed Azzouz (inspecteur islamitische godsdienst). Moderator Jonas Slaats.
Lees meer

 

The Arab Puppet Theatre Foundation (Beiroet) - Performance Desperatly in Need of an Audience

Dit bitterzoete verhaal speelt zich af in een door oorlogen verscheurd land, waar de mensen zich moeizaam maar noodgedwongen staande proberen te houden. Maar hoe lang houden ze dit banale en gevaarlijke (over)leven nog vol? Kunnen ze niet beter hun hele hebben en houden - huis, familie, geliefden en vrienden - achterlaten? Vluchten naar de overkant van de zee lijkt de enige troefkaart die ze nog in handen hebben, in de hoop dat kleine sprankeltje hoop én hun menselijkheid terug te vinden.
Lees meer

 

Nordine El Bidaoui & Orchester 3D - Soirée Chaabi - Cha'abi Night

Nordine El Bidaoui staat garant voor een onvervalste chaâbiavond … noem het Marokkaanse volksmuziek of Maghrebijnse smartlap … populair is het in elk geval én de ambiance is verzekerd.
Vanavond voor het eerst in De Centrale!
Lees meer

 

KASAI ALLSTARS - KASAI ALLSTARS (MIX Concert)

  • 05 oktober 2017
  • Vooruit
  • Genre: Afrikaans - wereldmuziek

De reeks Congotronics werd dankzij bands als Konono N°1 wereldwijd een begrip. De mix van traditionele muziek met elektronica werkte zo aanstekelijk dat nog meer bands in de schijnwerpers verschenen. Zo ook deze Kasai Allstars, een 15-koppige supergroep die verschillende soorten Congolese street music verenigt.
Lees meer

 

Karandila Gypsy Brass Orchestra - 20 years Anniversary Tour & New Album

De unieke Bulgaarse band ‘Karandila Gypsy Brass Orchestra’ gaat naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag én het bijhorend spiksplinternieuwe album op tour door Europa.
Lees meer

 

Daniel Dzidzonu & DJ Mukambo - Felabration ft. Daniel Dzidzonu

Naar aanleiding van de geboortedag (° 15.10.1938) van de legendarische muzikant en Afrobeat-pionier, Fela Kuti organiseert De Centrale in samenwerking met Zephyrus en DJ Mukambo een stomend verjaardagsfeestje.
Lees meer

 

The City's Song - Ramallah (oFF Voix de Femmes)

Twee muzikanten, een documentairemaker en een fotograaf reizen naar verre steden. Telkens nemen ze een lied mee.?In hun ‘stad van aankomst’ musiceren ze met singer-songwriters en muzikanten en delen ze verhalen.?Hier komt veel samen.?De musici, de fotograaf en de documentarist creëren gezamenlijk een nieuw en actueel muzikaal-visueel portret van ‘hun’ stad.
Lees meer

 

Ialma - Voix de Femmes

Er bestaat geen betere associatie met Santiago de Compostela dan het woord “camiño”, zeker wanneer deze associatie gedragen wordt door één van de meest fiere ambassadeurs van deze prachtige stad.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2