De CentraleGlobalicious #03 FT. Dzidzolie

Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept een tijd geleden met succes in zijn thuisstad Brussel en laat de formule nu overwaaien naar de fiere stede Gent.
Lees meer

 

Manus Baba

Manus Baba interpreteert Turkse traditionele muziek met Roma en Balkan invloeden.
Lees meer

 

Le Trio Joubran - Le Trio Joubran

Le Trio Joubran bestaat uit de Palestijnse broers Samir, Wissam en Adnan Joubran. Het afgelopen decennium hebben ze wereldwijd en op de meest toonaangevende podia en festivals een unieke muzikale kleur ontwikkeld op drie oed’s.
Lees meer

 

Sadig & Wafir S. Gibril + Mehmet Polat Duo - Sadig & Wafir S. Gibril + Mehmet Polat Duo

Sadig Shiakh Eldin Gibril is afkomstig uit Soedan en verblijft in België sinds 1993. In 1999 behaalde hij zijn meestergraad muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Mehmet Polat is oedspeler, componist, bandleider en solist die ondertussen heel wat muzikale mijlen op zijn teller heeft staan.
Lees meer

 

Nêgar Boubân Solo + En Chordais - Nêgar Boubân Solo + En Chordais

Nêgar Boubân is een Iraanse muzikante, oedspeelster en musicologe uit Teheran.
En Chordais staat voor de tweede maal op het podium van De Centrale, nu met het programma ‘EXILE’. De geschiedenis van de mensheid is er een van migratie en van ballingschap.
Lees meer

 

Rabih Abou-Khalil Trio - Rabih Abou-Khalil Trio

De Libanese oed-speler en componist Rabih Abou-Khalil groeide op in het kosmopolitische Beiroet van de jaren 60 en 70. Na het uitbreken van de burgeroorlog verhuist hij in 1978 naar Europa, pendelend tussen Duitsland en Frankrijk. Samen met o.a. Anouar Brahem introduceert hij de klassieke Arabische oed in de hedendaagse jazz.
Lees meer

 

Karim Baggili - Karim Baggili

Muziek boven alles! Muziek die zich alle vrijheid kan veroorloven zoals de kruisbestuiving van rock, elektro, groove, flamenco, world, traditionele, romantische en Angelsaksische muziek.
Lees meer

 

Duoud - Duoud

Mehdi Haddab en Smadj, Twee Parijse Udi’s combineren hun Maghrebijnse erfgoed met electro. Hun magistrale spel op de oed wordt ondersteund door elektronica en dat werkt uitermate goed en subtiel.
Lees meer

 

Mariachi Los Guapos vs. Thee Andrew Surfers - La Banda Fantastica - dj Pedrolito Radioglobal - DIA DE LOS MUERTOS #04

Voor het 4de jaar op rij brengen we één van de mooiste en stemmigste tradities van Mexico naar Gent. La Banda Fantastica, een sextet uit Amsterdam met muzikanten uit Chili, Mexico en Argentinië, brengt de pure Latijns-Amerikaanse cumbia naar Gent!
Lees meer

 

Diverse artiesten - Tribute To Mohamed Abdel Wahab

De godfather van het Arabische lied wordt hij ook wel genoemd: Mohammed Abdel Wahab (1903 - 1991) schreef meer dan 1800 liedjes en mede dankzij hem is de moderne Arabische sound ontstaan.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2