Ciné Privé

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) Het groene vuur

 • 08 december 2018 - 15 december 2018
 • Huis Van Alijn
 • Genre: poppentheater - Kindertheater

Net als Pierke op bezoek is bij zijn vriend Bertje Blijgemoed, komt bosvrouwtje Katrien in paniek hulp vragen. In het Sparrenbos is een boze man komen wonen die er alle mensen, dieren, kabouters, elfen en feeën verjaagt.
Lees meer

 

Stadspaleizen

 • 08 december 2018 - 14 december 2018 - 15 december 2018 - 21 december 2018 - 22 december 2018 - 28 december 2018 - 29 december 2018
 • Hotel D'Hane Steenhuyse
 • Genre: rondleiding

Maak kennis met de majestueuze woning van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse. Kleurrijke salons, kunstig meubilair, weelderig behang en zinnenprikkelende muurschilderingen flitsen je tweehonderd jaar terug in de tijd.
Lees meer

 

Ze zijn me vergeten

 • 08 december 2018 - 09 december 2018 - 14 december 2018 - 15 december 2018 - 16 december 2018
 • Tinnenpot
 • Genre: Theater

Naar de novelle FIRS van Eric Schneider
Een oude man staat voor de spiegel. Zijn turbulente leven is stilgevallen, de lichten gedoofd, het applaus is slechts herinnering.
Lees meer

 

Poppentheater Pedrolino (5+) De Betoverde Kroon

In een land hier ver vandaan regeert een koning. Hij staat bekend als een erg verstandige en wijze vorst en dat heeft hij te danken aan zijn kroon.
Lees meer

 

Theater Hutsepot - Kapitein Kopernagel (6-10 jaar) in Nieuw Gent

Een muzikale vertelvoorstelling in een minimalistisch decor,over een grote droom, over heen een weer geslingerd worden over de golven, heen en weer tussen moed en hoogmoed, tussen wanhoop en vertrouwen en van vertrouwen naar zelfvertrouwen.
Lees meer

 

Living Lines - De Pluizentuin (6 tot 12 jaar)

 • 12 december 2018 - 12 december 2018
 • Krook
 • Genre: kindervoorstelling - kindervertelling

De Pluizentuin is de tegenpool van het Rijk der Schimmen. Het is daar waar nieuwe mensjes het levenslicht ontwaren…
Lees meer

 

Hans Mortelmans & Groep + Koen De Cauter - Brassologie - Brassens volgens Mortelmans

Begin jaren 1990 kocht Hans Mortelmans op de rommelmarkt een oude Franse Larousse en begon met het vertalen van teksten van Georges Brassens. Kort daarna klopte hij aan bij het huis van Koen De Cauter om meer te leren en te praten over Brassens.
Lees meer

 

Kurt Lotigiers and Friends - Bye bye Belgium / Hello Austria

Kurt verhuist naar het Oostenrijk, zijn grote liefde achterna! Afscheidsoptreden met verschillende leuke verrassingsacts.
Lees meer

 

Jaune Toujours - Jaune Toujours

Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent. Zoals ook te horen is op hun nieuwste album Europeana.
Lees meer

 

Emrah Mahzuni - In het spoor van Mahzuni Serif

Lang geleden dat we nog eens een echte asik op het podium van De Centrale hadden … en een mooie prélude op ons Baglama Festival later dit seizoen (28 > 31 maart).
Lees meer

 

Pagina 1 / 10