Ontbijt en food

Poppentheater met Pierke van Alijn (3+) Het gestolen prinsesje

Het is feest op het paleis van koning Carolus. Prinses Christina wordt 21 en ze gaat zich verloven met prins Akar. Pierke moet als feestorganisator de genodigden ontvangen.
Lees meer

 

Bert Gabriëls - Bert Gabriëls brengt comedy over vaderschap

Bert Gabriëls en Superpapa slaan de handen in elkaar voor een comedyshow over vaderschap.
Kom alvast in de stemming voor Vaderdag met een avond vol humor, zelfrelativering en goed gezelschap.
Lees meer

 

America Brito & His Band Survivor - Globalicious #05

  • 07 juni 2019
  • De Centrale
  • Genre: wereldmuziek - reggae - funk

GLOBALICIOUS
Globalicious is een uniek cultureel evenement en een global grooves party. Filosoof-auteur Bleri Lleshi (aka DJ Bruselo) lanceerde het Globalicious-concept met succes in zijn thuisstad Brussel en liet de formule overwaaien naar Gent, waarbij lokale én internationale artiesten en DJ's diverse muziekgenres brengen, van cumbia en balkan tot arabesque en global funk, van coupe décalé over hiphop, dancehall, reggae, dabke en zoveel meer ...
Lees meer

 

Continuo (onbegrensd) - Alumni- en Personeelsorkest UGent goes Oriental

Deze lente kiest Continuo, het Alumni- en Personeelsorkest van UGent, voor een muzikaal avontuurlijke koers.
Met ‘Onbegrensd’ laat het orkest de Europese muzikale tradities even achterwege en gaat het op ontdekking naar het ruime muzikale spectrum daarbuiten.
Lees meer

 

Les Fatmas de Belgica & het Boho Strings Quartet - Nomadische Muzikale Ontmoetingen - Al-Karavan

De 25 amateur zangeressen van het koor ‘Les Fatmas de Belgica’ en van het zangatelier Al-Karavan dat in februari opgestart werd in De Centrale, hebben zich verenigd om u fragmenten te laten horen uit het Arabisch-Andalusisch repertorium van Marokko in een arrangement voor vier snaarinstrumenten.
Lees meer

 

Laila Amezian & Les Sheikhs Shikhats - Nomadische Muzikale Ontmoetingen - Al-Karavan

In een eigen interpretatie van stukken uit het populaire répertoire van Noord-Marokko, heeft de zangeres Laila Amezian zich omringd met zeven zangers en vijf muzikanten uit jazz en world scène, en stelt ze ons haar heel eigen bewerking in verschillende stemmen voor op gewaagde jazz-arrangementen en een knallende chaabi groove!
Lees meer

 

Picea Orientalis * Sangpuy + Wouter & Bao - Midzomer in de abdij - zonnewende double bill

De Sint-Baafsabdij is het oudste gebouw van Gent, een ideale plaats om stil te staan bij het verglijden van de tijd en het keren van het licht op de langste dag van het jaar. Buren van de Abdij en De Centrale doen dat al jaren met een midzomerconcert op deze droomplek. Dit jaar organiseren we zelfs een dubbelconcert.
Lees meer

 

vzw Gents Stroppentheater - Tijd-e-lijk

  • 19 juli 2019 - 21 juli 2019 - 22 juli 2019 - 23 juli 2019 - 25 juli 2019 - 27 juli 2019 - 28 juli 2019
  • Kring Heilig Hart
  • Genre: Komedie - Theater - Volkstoneel

Komedie van Henk Debalin een regie van Patrick Wolters.
Lees meer

 

Wim Claeys, Luk De Bruyker en Peter Van Haelter - BLAUW ende TROUW

Een verzweegene Gents drama ten tijde van keizer Karel (iedere mogelijke gelijkenis met realiteit anno 2018/19 is louter toevallig). Zaki De Waele en Luk De Bruyker (geschiedschrijvers) schreven een poletieke farce voor acteurs en een papierentheater. Wat gebeurde er in Gent nadat Keizer Sjoarel de Gentenaars veroordeelde. Alle gelijkenis met het huidig poletiek klimaat zijn louter toevallig.
Lees meer

 

Ons Gent, vroeger en nu - 800 jaar liefde tussen Gent en de volgelingen van St. Franciscus

Sinds de Minderbroeders rond 1225 in Gent kwamen, is er veel gebeurd. We ontdekken de plaatsen tussen Leie en Schelde. Poverello, Parnassus, de St-Antoniuskring, de Arme Klaren, Pedro de Gante, ... worden niet vergeten. De ontmoeting tss Franciscus en de Sultan komt aan bod.
Lees meer

 

Pagina 1 / 10