Muziek

MÂÄK KOJO (20 JAAR MÂÄK!) - Spirituele dialoog tussen rootsmuziek en avant-garde

Sinds enkele jaren combineert MÂÄK op bijna bovennatuurlijke wijze blaasinstrumenten, percussie en zang in tal van fijne muzikale projecten die diverse populaire tradities afwisselen met gedurfde avant-garde en improvisatie.
Lees meer

 

Jalal Chekara, Edsart Udo De Haes & Amsterdams Andalusisch Orkest - FLAMENCO ANDALUSI

Jalal Chekara (Granada, Tetuan) wordt als een muzikale bruggenbouwer gezien tussen flamenco en Arabo Andalus.
Lees meer

 

MUSIKA - Een ontmoeting tussen muziek en beeldende kunst.

uSiKa is een unieke samenwerking tussen het Museum voor Schone Kunsten Gent en Intercultureel Muziekcentrum De Centrale. Het project brengt twee verschillende kunstvormen – muziek en beeldende kunst – samen. Shalan Alhamwy en Ehsan Yadollahi verklanken een deel van de MSK-collectie. Zo kan je als bezoeker de collectie op een andere manier beleven.
Lees meer

 

Manus Baba

Manus Baba interpreteert Turkse traditionele muziek met Roma en Balkan invloeden.
Lees meer

 

Le Trio Joubran - Le Trio Joubran

Le Trio Joubran bestaat uit de Palestijnse broers Samir, Wissam en Adnan Joubran. Het afgelopen decennium hebben ze wereldwijd en op de meest toonaangevende podia en festivals een unieke muzikale kleur ontwikkeld op drie oed’s.
Lees meer

 

La Chapelle Sauvage - Kasteelconcerten Borluut - BEETHOVEN

Johann Sebastian Bach was er heilig van overtuigd: 3x3 is hèt volmaakte getal. Zijn oeuvre zit er boordevol van. Kasteelconcerten Borluut gaat deze herfst voluit voor deze goddelijke verhouding: 3 nocturnes, 3 muzikanten en de 3 grootste componisten uit de muziekgeschiedenis. Symbolischer kan het niet zijn! Intieme kamermuziek met intense grandeur doet het Château Blanc resoneren als in zijn gouden jaren. Welkomstaperitief en receptie maken de ervaring compleet!
Lees meer

 

Pieter Embrechts - A Street Concert

Muziek. Film. Woorden. Pieter Embrechts. En een aantal gewone mensen met een uitzonderlijk verhaal. Dat zijn de ingrediënten van A Street Concert, een muzikale documentaire over inwoners van de Antwerpse Turnhoutsebaan.
Lees meer

 

Sadig & Wafir S. Gibril + Mehmet Polat Duo - Sadig & Wafir S. Gibril + Mehmet Polat Duo

Sadig Shiakh Eldin Gibril is afkomstig uit Soedan en verblijft in België sinds 1993. In 1999 behaalde hij zijn meestergraad muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Mehmet Polat is oedspeler, componist, bandleider en solist die ondertussen heel wat muzikale mijlen op zijn teller heeft staan.
Lees meer

 

Nêgar Boubân Solo + En Chordais - Nêgar Boubân Solo + En Chordais

Nêgar Boubân is een Iraanse muzikante, oedspeelster en musicologe uit Teheran.
En Chordais staat voor de tweede maal op het podium van De Centrale, nu met het programma ‘EXILE’. De geschiedenis van de mensheid is er een van migratie en van ballingschap.
Lees meer

 

Rabih Abou-Khalil Trio - Rabih Abou-Khalil Trio

De Libanese oed-speler en componist Rabih Abou-Khalil groeide op in het kosmopolitische Beiroet van de jaren 60 en 70. Na het uitbreken van de burgeroorlog verhuist hij in 1978 naar Europa, pendelend tussen Duitsland en Frankrijk. Samen met o.a. Anouar Brahem introduceert hij de klassieke Arabische oed in de hedendaagse jazz.
Lees meer

 

Pagina 1 / 2