Muziek

2000 / BackBack / El Negocito cafe revisited - Citadelic Jazz February

  • 20 februari 2019
  • S.M.A.K Museum
  • Genre: Jazz - Improvisatie - Alternatieve rock

2 improvisatie / alternatieve / jazzconcerten + een El Negocito-ambiance met Pisco Sour en een aantal kenmerkende gerechten uit de gouden dagen ... en natuurlijk die botsing tussen werelden en muziek, tussen avant garde en bachatta/cumbia/regaetton …: BackBack is de Belgische jazzband bij uitstek voor de clubs met energie o.l.v. Filip Wauters (Zesde Metaal, Arno) en de band 2000 zijn 6 internationale topimprovisatoren met o.a. de vermaarde Amerikaanse trombonist Steve Swell op en onze Bart Maris op trompet.
Lees meer

 

Christian Pruvost - Seijiro Murayama + Abdou / Dang / Orins - Citadelic Jazz March

  • 07 maart 2019
  • S.M.A.K Museum
  • Genre: Jazz - avant garde - improvisatie

"Een speciale avond rond improvisatoren en de creatiewereld van het boeiende collectief Muzzix uit Lille, Frankrijk. Muzikale queeste en onderzoek van tonen, timbres, geluidsreliëf en de uitgebreide technieken van hun instrumenten … soms minimaal. soms vol, organisch en dens, helemaal delicaat. De tijd vliegt, de tijd stopt.

CHRISTIAN PRUVOST - SEIJIRO MURAYAMA (FR/JP) - Christian Pruvost (trumpet), Seijiro Murayama (percussion)

ABDOU / DANG / ORINS (FR) - Sakina Abdou (saxophone), Barbara Dang (piano), Peter Orins (drums)"
Lees meer

 

Lien Van de Kelder, Jan De Smet & Wouter Berlaen - Salut La Copine

De titel "Salut La Copine" verraadt het al: een eerbetoon aan het meisje en de vrouw in al haar facetten maar dan wel à la Française!
Lees meer

 

Guido Belcanto - Zo goed als alleen

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden als straatzanger begon met het spelen van zijn levensliedjes in de Antwerpse volkscafés, was er niemand die dacht dat hij ooit zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied..
Lees meer

 

Pagina 1 / 1