Gentse Feesten - rondleidingen

Ons Gent, vroeger en nu - 800 jaar liefde tussen Gent en de volgelingen van St. Franciscus

Sinds de Minderbroeders rond 1225 in Gent kwamen, is er veel gebeurd. We ontdekken de plaatsen tussen Leie en Schelde. Poverello, Parnassus, de St-Antoniuskring, de Arme Klaren, Pedro de Gante, ... worden niet vergeten. De ontmoeting tss Franciscus en de Sultan komt aan bod.
Lees meer

 

Ons Gent, vroeger en nu - Sneukelaperitief 'Gent verliefd op haar streekproducten'

Gent houdt van haar streekproducten. Heimwee naar de oude smaken, trots op de huidige. Zelfs een neuzenoorlog wordt gekoesterd. We staan stil bij de oorsprong van onze Gentse streekproducten. Als het ware de geschiedenis op ons bord. Met 7 proevertjes tijdens de wandeling.
Lees meer

 

Ons Gent, vroeger en nu - Gentse liefde voor Oranjes en Hollanders

Een wandeling met zang, po√ęzie en proevertjes. Ja het is Oranje Boven! De band van Gent en de Oranjes en Nederland kent na deze wandeling geen geheimen meer. En wie weet komt Willem I aan de Reep tot leven? Duik mee in de Gentse geschiedenis vanaf de Pacificatie van Gent tot nu.
Lees meer

 

Baravins - Een beetse si, een beetje la; ter zit were van alles in de kaba...

  • 20 juli 2019 - 21 juli 2019 - 22 juli 2019 - 23 juli 2019 - 24 juli 2019 - 25 juli 2019 - 26 juli 2019 - 27 juli 2019 - 28 juli 2019
  • Baravins
  • Genre: Wandeling - Rondleiding

Na een heerlijk, uitgebreid ontbijt in Baravins gaan we terug op stap om een onbekend, onbemind stukje Gent te (her)ontdekken. We krijgen dorst, honger en goesting en worden terug verwacht in Baravins om er te genieten van een uitgebreid aperitief.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Gent en zijn Keizer in 't Gents

500 jaar geleden werd in Gent een keizer geboren. In zijn rijk ging de zon nooit onder. De naam 'Stropkes' gaf hij ons cadeau. Maar ook de Sassevaart, de nieuwe weg naar de zee.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Wa veur ne boel was da d'iere ! in 't Gents

Deze " vree wijze " rondleiding neemt u als Gentenaar mee in een wereld die tot nu toe voor de meesten onbekend is gebleven. Met anekdotes en realistische verhalen, soms gruwelijk maar ook plezant, gaan we op ontdekkingstocht doorheen een totaal ander stukje Gent.
Lees meer

 

Mieke Felix & Marleen Van Remoortere - Kahaani vertelwandeling in het Patershol: Vete of Vrede?

Gent, eind 13de eeuw. Vetes en volksopstanden, moorden, aanslagen, Leliaarts tegen Klauwaarts, het gewone volk tegen de grote heren - het houdt niet op.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Gent in 't Gents

Blijfde geere op d'uugte van de Gentsche actualiteit? Huurde geere oe dat geweest es in't joar stillekes? Gelijk geweunte beginnen we bij Romain en leggen weulder da onderweeg allemoal uit.
Lees meer

 

Gentse Gidsen - Een beetje si, een beetje la: ter zit van alles in de kaba in 't Gents.

Nie schuunder dan een begin van de Gensche Fieste mee een wandelinge in het Gentsch deur de waterwijk - Sluizeken - Tolhuis.
Lees meer

 

Ons Gent, vroeger en nu - Ajuinboer gidst Gent op 'zen Oilsjters' uit liefde voor de ui.

Een Aalsterse ajuinboer vertelt over de link tussen Gent en Aalst in het sappige Oilsjters (met vertaling). Naast de ajuin zijn er meer ongekende banden. De wandeling wordt verzorgd met een typische Aalsterse bril vol humor en spot.
Lees meer

 

Pagina 1 / 4