De Centrale - Afrika Filmfestival

#AFF20 - Samedi cinema/ Un fils - Afrika Filmfestival Gent - Openingsavond

Officiële opening.
In een kleine stad in het noorden van Senegal willen twee jonge fanatieke cinefielen, Baba en Sembene, dolgraag een film zien op het grote scherm van hun plaatselijke bioscoop voordat die voorgoed de deuren sluit.
Lees meer

 

#AFF20 - Icyasha/Ellen (The Ellen Pakkies story) - Afrika Filmfestival Gent

De film begint bij de moord en vertelt, parallel aan de ontwikkelingen erna, hoe de moeder tot haar daad kwam. De rechtszaak kreeg destijds veel media-aandacht. Ellen Pakkies is nu een van de voorvechters in de strijd tegen drugs en bendegeweld in Cape Flats, een wijk in Kaapstad met veel armoede en criminaliteit.
Lees meer

 

#AFF20 - Chambre no. 1/Subira + Lisette Ma Neza - Afrika Filmfestival /thema-avond Gender (Belmundo)

In kamer nr. 1 van het Bangui Community ziekenhuis wachten tien vrouwen op hun "verlossing". Pijn, melancholie en vreugde wisselen elkaar af. Een portret van de Centraal-Afrikaanse Republiek en haar vrouwen, die met hun vitaliteit elke tegenslag overwinnen.
Lees meer

 

#AFF20 - E'ville/Congo Lucha + concert Dikwan - Afrika Filmfestival - Congo-special naar aanleiding van 60 jaar onafhankelijkheid

Film:
Welkom in E'ville, of Elisabethville, de stad die in 1966 werd omgedoopt tot Lubumbashi. Filmmaker Nelson Makengo neemt de kijker mee op een introspectieve reis langs de verlaten ruïnes van een sportfaciliteit van de Gécamines-mijn.

Concert:
Door de muzikale stijl van Dikwan (Erickson) kan men de warmte van de zon, de gezelligheid en de feestelijke geest van zijn land voelen. De diversiteit en de mix van zijn muziek is terug te vinden in de rumba-rock maar ook in de latino-wereldmuziek en traditionele afro-muziek.
Lees meer

 

Pagina 1 / 1